Pridať recept

Stévia

Rastlina stévia obsahuje látku steviozid, ktorá je 150-300 krát sladšia, než repný cukor. Na rozdiel od cukru je však nekalorická, neškodí zubom a údajne má aj protinádorové účinky. 

Ocenia ju tiež diabetici, pretože napriek sladkej chuti napomáha tvorbe inzulínu. Používali ju už starí Indiáni, ktorí si s ňou sladili čaj tak, že si sladké listy priamo nadrobili do nápoja. Používať sa môžu čerstvé aj vysušené. Na trhu ponúka množstvo obchodov výťažok zo stévie, ktorý sa používa ako sladidlo a nahrádza klasický menej zdravý cukor. 

Recepty so stéviou

Napísané: 04.07.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...