Pridať recept

Chlorella

Názov suroviny chlorella vznikol z gréckeho slova chloros (zelený) a latinskej prípony ella (malý). Spolu s mladým jačmeňom a spirulínou patrí medzi tzv. green food (zelené potraviny). Svoju zelenú farbu má vďaka obsahu chlorofylu. 

Chlorella je zelená sladkovodná riasa a tá na rozdiel od spirulíny má bunkové steny, ktoré obsahujú pre náš trakt nestráviteľnú celulózu. Aby bolo možné zúžitkovať živiny z chlorelly, je potrebné ju veľmi jemne rozomlieť- dezintegrovať. Obsahuje vysoké množstvo bielkovín, je zdrojom vitamínu A, B3, E, K1, kyseliny listovej, vápniku, horčíku a draslíku. Okrem toho obsahuje tryptofán, ktorý pomáha v tele uvoľňovať serotonín, teda hormón šťastia a ďalej rastový faktor CGF, ktorý má omladzujúce a posilňujúce účinky.

Napísané: 17.07.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...