Pridať recept

Karambola

Karambola alebo tiež egrešovec oblý je rastlina s plodmi s 0hviezdicovým prierezom. Čerstvé plátky sa dajú použiť ako dekorácia nápojov, dezertov alebo iných pokrmov. Zrelé plody majú žltú farbu a sladkokyslú chuť s jazmínovou arómou a väčšinou má hnedasté okraje.

Obsahujú vysoký obsah vitamínov, najmä vitamínu C, minerálov (vápnik, železo, horčík, fosfor). Karambola posilňuje kosti a imunitný systém. Z karamboly sa vyrába šťava, z plodov a listov sa vyrába aj čaj, želé alebo sa aj nakladá. Látky v karambole zosilňujú účinky niektorých liekov. Kôstky karamboly nie sú jedlé.

Napísané: 18.09.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Recepty z vlastnej záhradky
Zo záhrady do kuchyne je plnofarebná, veľmi pekne upravená kniha pre všetkých, ktorý chcú mať stále čerstvé...
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko je zdravou náhradou kravského mlieka. Na rozdiel od sójového mlieka nemá negatívny vplyv...
Brusnica prava bylinka dreamstime.com
Súťaž: Zdravé brusnice v jedálničku
Zaraďte do svojho jedálneho lístka brusnice spolu s nami! Brusnice obsahujú veľké množstvo antioxidantov, sú...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...