Pridať recept

Saké

Sake znamená po japonsky akýkoľvek alkoholický nápoj. Vo zvyšku sveta sa však pod pojmom sake (saké) udomácnil názov pre tradičný japonský alkoholický nápoj vyrábaný kvasením zŕn ryže.

Jeho výroba je podobná výrobe piva, teda fermentáciou a varením. Obsah alkoholu je okolo 16% (môže byť aj vyšší až 25%) a podáva sa v závislosti od ročného obdobia a počasia studené, teplé alebo horúce. Na výrobu saké sa používa špeciálna odroda ryže s vyšším obsahom škrobu. Pije sa v 5 ml nádobkách. Tradíciu má koktail Sake bomba, keď sa nad pohár piva na vyvážené paličky položí šálka so saké a po odspievaní piesne "sake" sa buchne do stola, aby saké spadlo do piva a nápoje sa zmiešali. Na varenie je ideálny druh saké tvz. Mirin, čo je sladké ryžové víno s nižším obsahom alkoholu.

Napísané: 18.09.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...