Pridať recept

Kaseri syr

Kaseri alebo kaser je tradičný grécky syr. Patrí medzi najstaršie syry vôbec a predáva sa v guľatom alebo hranatom tvare. Kaser je polotvrdý syr, vyrába sa z ovčieho mlieka s primiešaním nie viac ako 20% kozieho mlieka.

Kaser je polotvrdý syr, vyrába sa z ovčieho mlieka s primiešaním nie viac ako 20% kozieho mlieka. Dozrieva pri teplote 18°C okolo 3 mesiacov a tak získava nezameniteľné kvalitatívne vlastnosti, ktoré ho robia jedinečným v kategórii polotvrdých syrov. Má bledožltú farbu, lahodnú maslovú a vďaka obsahu ovčieho mlieka sladkastú chuť a pevnú štruktúru. Obsah tuku záleží od typu syra, pohybuje sa od 24 do 45%, takže môže byť na dotyk olejovitý, ale aj suchý. Kaser je pomerne populárnou alternatívou syru mozzarella. 

Napísané: 19.09.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...