Kaseri syr
Kaseri alebo kaser je tradičný grécky syr. Patrí medzi najstaršie syry vôbec a predáva sa v guľatom alebo hranatom tvare. Kaser je polotvrdý syr, vyrába sa z ovčieho mlieka s primiešaním nie viac ako 20% kozieho mlieka.
Kaser je polotvrdý syr, vyrába sa z ovčieho mlieka s primiešaním nie viac ako 20% kozieho mlieka. Dozrieva pri teplote 18°C okolo 3 mesiacov a tak získava nezameniteľné kvalitatívne vlastnosti, ktoré ho robia jedinečným v kategórii polotvrdých syrov. Má bledožltú farbu, lahodnú maslovú a vďaka obsahu ovčieho mlieka sladkastú chuť a pevnú štruktúru. Obsah tuku záleží od typu syra, pohybuje sa od 24 do 45%, takže môže byť na dotyk olejovitý, ale aj suchý. Kaser je pomerne populárnou alternatívou syru mozzarella.
Napísané: 19.09.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.