Azuki
Fazuľa azuki, tiež adzuki alebo aduki, pochádza z východnej Ázie. V Japonsku je považovaná za kráľovnú fazule a je to najpopulárnejšia odroda.
Obsahuje vysoký obsah vitamínov skupiny B, minerály ako vápnik, horčík, zinok a mangán. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, azuki pomáhajú pri celkovej detoxikácii. Tradične sa varia s cukrom, čím vznikne sladká hmota do múčnikov. Azuki sa však pridáva aj do polievok a konzumuje sa aj naklíčená.
Napísané: 19.09.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.