Pridať recept

Azuki

Fazuľa azuki, tiež adzuki alebo aduki, pochádza z východnej Ázie. V Japonsku je považovaná za kráľovnú fazule a je to najpopulárnejšia odroda.

Obsahuje vysoký obsah vitamínov skupiny B, minerály ako vápnik, horčík, zinok a mangán. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, azuki pomáhajú pri celkovej detoxikácii. Tradične sa varia s cukrom, čím vznikne sladká hmota do múčnikov. Azuki sa však pridáva aj do polievok a konzumuje sa aj naklíčená.

Recepty s azuki fazulkami

Napísané: 19.09.2013
Zdroj text: Redakcia Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...