Pridať recept

HYZA recepty, ktoré vás v zime príjemne zohrejú

 V chladných zimných dňoch sa každý rád zahreje dobrým jedlom.  Nemusíme si pritom vyberať jedlá ťažké, mastné, ani veľmi sýte.  Ideálnou voľbou je čerstvé kuracie mäso, ktoré môžeme pripraviť  takpovediac na milión spôsobov.  Je  chutné, ľahké, nezaťaží náš žalúdok a navyše je bohaté na bielkoviny. Môžeme si ho dopriať na obed i na večeru, v horúcej polievke so zeleninou alebo ako hlavné jedlo - možností je viac ako dosť.

Kurací hrniec zo Spiša

Suroviny:

  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 4 kuracie stehná
  • 1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno
  • 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
  • 100 g šampiňónov
  • 4 nakrájané šalotky
  • 1 PL hladkej múky
  • 400 ml vody
  • 1 ČL miešaných byliniek
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 4 mrkvy

Postup na prípravu.

Záhorácke kurča

Zahoracke kurca   small
fotogaléria
Zahoracke kurca small
Zdroj:
Suroviny:

  • 1 celé kurča
  • 600 g zemiakov uvarených v šupke
  • 1 cibuľa
  • 1 PL masti
  • 1 PL oleja
  • 500 g kyslej kapusty
  • soľ
  • 500 ml kuracieho vývaru

Postup na prípravu.

Liptovské plnené rezne

Liptovske plnene rezne  small
fotogaléria
Liptovske plnene rezne small
Zdroj:
Suroviny:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 20 špenátových listov
  • 12 kúskov údeného oštiepka
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 ČL sušeného tymianu
  • 4 PL oleja

Postup na prípravu.

Hontianske pikantné krídelká

Suroviny:

  • Hontianske pikantne kridelka   small
    fotogaléria
    Hontianske pikantne kridelka small
    Zdroj:
    16 kuracích krídel
  • 250 ml kečupu
  • 1 ČL červenej papriky
  • šťava z 1 citróna
  • 1 feferónka
  • 4 PL octu
  • trochu majoránu
  • 4 PL oleja
  • 20 g masla
  • 1 cibuľa
  • 100 ml hydinového vývaru
  • trochu mletého čili
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate.

Postup na prípravu.

Spoločnosť HYZA a.s. so sídlom v Topoľčanoch ponúka široký sortiment produktov z hydinového mäsa - celú a porciovanú  chladenú a mrazenú hydinu, mäsové prípravky (marinované a posypané grilovacím korením), hydinové mäsové výrobky (hydinové šunky, salámy, párky, pečeňové syry a údené špeciality) pod značkou HYZA. Pri ich spracovaní sa okrem prísnych hygienických podmienok, dodržujú aj podmienky ochrany zdravia hydiny (WELLFARE), t.j. sú vytvorené podmienky, v ktorých je hydina chránená pred fyzickou a psychickou nepohodou. HYZA, a.s. patrí do skupiny Agrofert, ktorá má pod kontrolou celý proces od prípravy krmív, cez chov až po výrobu hydinových výrobkov. 

Napísané: 27.11.2013
Zdroj text: reklamný článok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček pomocníkov na pečenie za recept na vaše obľúbené zemiakové jedlo
Naozaj štedrý balíček od Dr. Oetker za chutný zemiakový recept!
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Vianočné perníkové cappuccino
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk - Vianoce druhý týždeň
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk
Linecké koláčiky
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk - Vianoce tretí týždeň
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk
VEĽKÁ VIANOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 1 000 Eur: Stačí pridať recept a ste v hre o perfektné ceny!
VEĽKÁ VIANOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 1 000 Eur: Stačí pridať recept a ste v hre o perfektné ceny!
Veľká vianočná súťaž je tu! Pustite sa (nielen) do vianočného pečenia, ale aj varenia, pošlite nám svoj...
VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ: Pošlite nám vaše krásne veľkonočné recepty a my vás odmeníme!
VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 300 Eur: Pošlite nám vaše krásne recepty a my vás odmeníme
Veľkonočné sviatky sú už za rohom a preto sme si pre vás pripravili aj krásne ceny, ktoré môžete získať...