Pridať recept

Hviezdny šéfkuchár v jaskyni!

Slovenský šéfkuchár Laci Hornáček pripravil pre svojich fanúšikov a najmä pre milovníkov varenia a programov o varení, skutočnú lahôdku. Bude variť v jaskyni.

Už dnes si môžete na TV Paprika pozrieť aktuálny diel šou o varení „Nech ťa šéf sprevádza“. Šéfkuchár Laci Hornáček v nej zažíva množstvo dobrodružsiev a samozrejme aj výborne varí.

Dnes to bude z Gombaseckej jaskyne. Napkrúcanie prebiehalo bez problémov: „Absolvovali sme zostup do priepasti cca 25 m, so zámerom nabrať čistú vodu z riečka na jej dne. Jaskyniari si pre uľahčenie zobrali zo sebou už plnú pet fľašu, aby sa scénka skrátila. Po náročnom lezení mi podali spomínanú fľašu s jaskynnou vodou na ochutnanie, na prekvapenie sa pri otvorení fľaše ozval známy zvuk ako pri otváraní perlivého nápoja. Nevšimli si, že zobrali originálnu fľašu sódy z obchodu a celý zostup a scéna sa musela opakovať.“

Ako sa nakrúcanie podarilo a čo dobré navarili uvidíte už v dnešnej časti.

Gemerské guľky

Suroviny

  • 1 kg zemiakov (polovicu surových nastrúhaných, polovicu varených a pretlačených)
  • 200 g hrubej múky,
  • 200 g hladkej múky,
  • 250g pomletého údeného (uvareného) mäsa,
  • 2 vajcia,
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 PL majoránka
  • soľ
  • 2 ks väčšia cibuľa      
  • 2 PL masť bravčová    
  • 150g udená slaninka  
  • 1kg kyslá kapusta    
  • soľ, rasca, bobkový list

Postup na prípravu Gemerských guliek podľa Laciho

Sedliacka omeleta s gombaseckou klobásou  

Omeleta
fotogaléria
Omeleta
Zdroj:
Suroviny:

  • 6 ks vajcia   
  • 100 g gombasecká klobása
  • 1 ks cibuľa
  • 40 g slaninka  
  • 100 g zemiaky uvarené  
  • 80 g huby čerstvé podľa sezony  
  • 2 pl bravčová masť
  • petržlenová vňať

Postup na prípravu omelety podľa Laciho.

 

Pozrite si všetky recepty Laciho Hornáčka

Napísané: 01.02.2014
Zdroj text: Dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...