Pridať recept

Unikátna ŠKOLA VARENIA v nákupnom centre

RADOSŤ VARIŤ – nový kulinársky projekt v Polus City Cente. Škola varenia v Polus City Center má názov „RADOSŤ VARIŤ“  a presne túto myšlienku a filozofiu aj sprostredkováva svojím absolventom kurzov varenia. Od  januára  fungujú na dennej báze kurzy varenia na rôzne témy. Jedinečné edukačné a kulinárske aktivity oslovia všetkých, ktorí chcú zdravo žiť, zdravo jesť, vzdelávať sa v nových gastronomických témach a hlavne variť s radosťou i rozumom.

PREČO:

„ Polus City Center je nákupné centrum, ktoré sa už od svojho vzniku zaujíma a stará o komunitu svojich návštevníkov, nie len z komerčného hľadiska.  Snažíme sa plnohodnotne plniť úlohu zodpovedného člena tejto komunity, vyvíjať aktivity a ponúkať nadštandardné služby, ktoré môžu byť náučné i užitočné.  V poslednej dobe sa mimoriadne skloňovanou témou stalo zdravé stravovanie a zdravý životný štýl a Polus  by rád prispel  k osvete práve v tomto smere.  Hľadali a našli sme preto spôsob,  ktorý je kombináciu edukácie a zábavy . Naša unikátna – nekomerčná škola varenia  má za cieľ pomáhať verejnosti, našim návštevníkom nájsť vhodné formy stravovania a zdravej výživy.  Našim sloganom je „ Radosť každý deň“ a my sme presvedčení, že reálnymi činmi  sa nám ho darí napĺňať aj tým, že sme sprístupnili kurzy varenia pre každého, kto má záujem a chuť.“ uviedla Monika Karoliová, marketingová riaditeľka Polus City Center.

Dobruchut.sk vám prináša Recepty zo školy varenia


Varenie2
fotogaléria
Varenie2
Zdroj:

KEDY:

Polus ponúka 6-krát v týždni (okrem nedele) pravidelné kurzy varenia aj pre začiatočníkov, aj pre skúsených kuchárov,  teda pre širokú verejnosť. Prednášky o zdravej výžive, workshopy, ukážky a exhibície vo varení ako aj ďalšie zaujímavé akcie s gastrotématikou. Kurzy sú v rôznych časoch dopoludnia i popoludní, čiže každý záujemca si nájde vhodný termín a čas.

ZA ČO: 

Varenie hena
fotogaléria
Varenie hena
Zdroj:
„Veľká časť realizovaných kurzov je  bezplatná a ponúkame ich našim návštevníkom ako osvetu a nadštandardnú službu. Stačí sa prihlásiť prostredníctvom emailovej adresy.  Časť kurzov je za poplatky v rozmedzí  cca 10 – 30 Euro, čo sú prijateľné ceny pre širokú verejnosť. Kurzy sú realizované na vysokej, plne profesionálnej úrovni v vysoko kvalitnom vybavenom priestore. Naša škola je určená aj takým  ľuďom, ktorí  by si komerčné kurzy  v klasických školách nemohli dovoliť.“

TÉMY

Aktuálne  sú v ponuke zaujímavé témy  a kurzy ako napríklad zdravé recepty, varenie z pohanky, quinoa naslano i nasladko,  bezlepkové a celiatické varenie, RAW,  smoothies a nátierky,  „recepty z jedného hrnca“, „bylinky,octy, oleje a pestá“,BIO varenie, vegetariánske varenie... a mnohé iné. 

KTO

Hosťovanie ako lektori v Poluse  prijmú i zaujímaví hostia a profesionálni kuchári ako napríklad Jaroslav Žídek, Ľubomír Herko, Erik Bobor z hotela Sheraton, fitnesstréner Martin Šmahel,  foodblogerka a odborníčka na RAW  Zuzana Nosková, ajurvédsky šéfkuchár z Ganesh Utsav  a mnohí ďalší.

Varenie1
fotogaléria
Varenie1
Zdroj:
Supervízorkou tohto projektu je Henrieta Peškovičová, lektorka varenia, známa svojím zdravým prístupom k životu a stravovaniu. Venuje sa nielen zdravému vareniu a pečeniu, ale i osvete zdravej výživy  a edukácii, napríklad ako správne vyberať a použiť suroviny na varenie.

Henrieta nesie titul BIOčlovek roka 2013, je známa televízna kuchárka, zakladateľka jednej z prvých online stránok o varení na Facebooku. Je autorkou aj iných edukačných projektov, podľa výsledkov je zárukou toho, že ten, kto má skutočne záujem o zdravé jedlo a zdravý životný štýl, načerpá v Poluse mnoho inšpirácií a zažije pritom aj veľa zábavy.

„Polus nie je len miesto nákupov, ale aj príjemných a užitočných zážitkov. Naše edukačné zámery dopĺňa aj DIGIPOINT, miesto pre testovanie inovatívnych tehnológií, otvorené v októbri 2013 spoločne s FIIT-Fakultkou informačných technológií, ďalej Rodinné centrum, kde ponúkame rodičom aby sa zabavili spoločne s ich deťmi.  A spoločne s BUBO Travel organizujeme netradičné poznávacie premietania." doplnila Monika Karoliová.

Projekt „Radosť variť“ vznikol za podpory partnerov DECODOM, TESCOMA, ELECTROLUX

Hena kurz v poluse
fotogaléria
Hena kurz v poluse
Zdroj:
Počas celého roka bude Škola varenia v Poluse organizovať: pravidelné kurzy varenia pre začiatočníkov i pokročilých, bezplatné, aj platené, jednoducho pre širokú verejnosť, zaujímavé  prednášky o zdravej výžive, kulinárske workshopy, ukážky a exhibície vo varení so zaujímavými osobnosťami, profesionálnymi kuchármi i celebritami,  môžete si v nej dokonca zorganizovať narodeninové večierky, či firemné párty, zorganizujú pre Vás mnohé ďalšie zaujímavé akcie s gastrotématikou.

ŠKOLU VARENIA nájdete v Poluse na 1. poschodí v uličke medzi Food Courtom a Cinema City.

Bližšie informácie o konkrétnych kulinárskych aktivitách, termínoch-rozpisoch kurzov a témach kurzov  a akcií nájdete pravidelne na poluscitycenter.sk v rubrike Radosť variť alebo na  Facebook stránke  Radosť variť - Škola varenia v Poluse.

Na kurzy varenia sa môžete prihlásiť na mailovej adrese varenie@poluscitycenter.sk

Napísané: 13.02.2014
Zdroj text: Škola varenia

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...