Pridať recept

Dr.Oetker - Kvalita je najlepší recept

Rodinná firma založená v roku1891 v Bielefelde v Nemecku. História Dr.Oetker Príbeh spoločnosti Dr.Oetker sa začal v roku 1891, kedy sa mladý lekárnik Dr. August Oetker snažil vyvinúť niečo, čo na trhu dovtedy chýbalo. Keďže svoju mladosť prežil v pekárni rodičov, svet pečenia mu bol veľmi blízky. V tom období neexistoval na trhu spoľahlivý kypriaci prášok a na pečenie sa používala kypriaca múka, ktorá nebola trvanlivá a výsledok pečenia s ňou bol neistý. Dlhé dva roky Dr.Auguste Oetker experimentoval a výsledkom bol výrobok, ktorý zaručoval kypriaci efekt, trvanlivosť a zároveň mal neutrálnu chuť. Jedna dávka bola určená na 0,5 kg múky, čo bolo množstvo na jeden koláč.

Dr. August Oetker bol aj priekopníkom v reklame. Už od začiatku upozorňoval na svoje výrobky pomocou receptov na obale kypriaceho prášku a v tlači.

Dr.Oetker dnes

Spoločnosť Dr.Oetker je najvýznamnejším potravinárskym výrobcom prísad a zmesí na pečenie, dezertov, sladkých jedál v prášku, čerstvých dezertov, prípravkov na želírovanie a mrazenej pizze na Slovensku i v Čechách. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 1991 a od roku 1993 vyrába vo výrobnej divízií v Boleráze výrobky určené predovšetkým na slovenský a český trh. Sortiment značky na Slovensku obsahuje cca 130 výrobkov a tento počet sa neustále zvyšuje.

 „Kvalita je najlepší recept“

Touto filozofiou sa spoločnosť Dr.Oetker riadi už viac ako 120 rokov. Je to zároveň aj cesta k jej úspešnej tradícii na trhu, pričom s počtom devätnásť tisíc zamestnancov po celom svete patrí Dr.Oetker k najväčším rodinným firmám.

 

Jedným z najdôležitejších oddelení firmy sú laboratóriá kontroly kvality spolu so skúšobnou a vývojovou kuchyňou. Dohliadajú, aby všetky produkty Dr.Oetker vyhovovali prísnym požiadavkám kvality a jednoduchosti prípravy. Zároveň vyvíjajú nové produkty podľa požiadaviek a potrieb zákazníkov. Tým ručí značka Dr.Oetker za kvalitu a Váš úspech v kuchyni.

Napísané: 17.02.2014
Zdroj text: Dr.Oetker

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Prekvapte priateľov najlepším cupcakom. Tipy a triky od cukrárov
Čo priniesť na oslavu priateľom? Tým najlepším cupcakes! Cupcakes, malé a vynikajúce tortičky, ktoré...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...