Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tipy a inšpirácie: Najlepšie slané veľkonočné recepty

 Rozmýšľate, čo dobrého navariť a napiecť na Veľkú noc? Dobruchut.sk vám prináša tipy a inšpirácia na slané veľkonočné recepty.

Veľkonočný špenátový koláč

Suroviny:

  • 250 g hladká múka
  • 250 g polohrubá múka
  • 1/2 kociek droždia
  • 300 ml vlažná voda
  • 1 KL soľ
  • listový špenát
  • 3 ks vajce
  • 2 PL kyslá smotana
  • 4 strúčiky cesnak
  • syr tvrdý
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Fotopostup na prípravu 

Veľkonočné mäsové lekná

Suroviny:

  • Velkonocne lekna
    300 g mleté mäso
  • 5 ks uvarené vajce natvrdo
  • 2 ks rožok
  • 2 ks vajce
  • balíčkov soľ
  • 1 ks cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • cesnak sušený, cesnak
  • petržlenová vňať
  • olivový olej

Celý postup na kuracie fašírky.

Veľkonočná východniarska plnka

Vychodniarska
Táto plnka sa často robí na východnom Slovensku a je súčasťou veľkonočných jedál.

Suroviny:

  • 15 ks vajce
  • 1/2 kg údené mäso
  • 7 ks celozrnné pečivo
  • 1 KL soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks pór
  • 2 strúčiky cesnak

Fotopostup na prípravu

Veľkonočná plnka so žihľavou

Suroviny:

  • 1 ks sendvič
  • 10 ks vajce
  • 200 g bravčové mäso
  • vývar
  • 200 g údené mäso
  • 200 g Hera
  • soľ
  • korenie
  • muškátový kvet
  • žihľava

Postup receptu:

  1. Sendvič nakrájame na kocky a dáme do hlbšej misy. Rozpustíme 100 g Hery, ktorú polejeme kocky sendviča v mise. Bravčové a údené mäso tiež nakrájame na kocky a spolu s bylinkami pridáme do misy.
  2. Do malého množstva vývaru vidličkou zašľaháme žĺtky, pridáme korenie, soľ a muškátový kvet, nakrájanú žihľavu. Nalejeme do misy k mäsu a sendviču.
  3. Na záver zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. Všetko dáme do tukom vymasteného pekáča a zvoľna pečieme. Veľkonočnú plnku podávame teplú so zeleným šalátom.

Veľkonočný chlieb s bylinkovou náplňou

Suroviny:

  • Velkonocny chlieb
    300 g hladká múka
  • 1 KL prášok do pečiva
  • 2 ks vajce
  • 100 ml mlieko
  • 2 PL maslo
  • mletá rasca
  • celá rasca
  • soľ
  • múka na vysypanie

Plnka:

  • 250 g tvaroh
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 ks jarná cibuľka
  • petržlenová vňať
  • 2 PL kôpor
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup na prípravu veľkonočného chleba

Veľkonočná roštenka na slame

Suroviny:

  • Rostenka
    8 hovädzia roštenka
  • 3 ks cibuľa
  • trochu hladká múka
  • 4 PL olej
  • štipiek mleté čierne korenie
  • 1 KL soľ

Postup receptu:

  1. Mäso nakráje ne rezne, blany narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, jemne poprášime múkou a na oleji prudko opečieme z oboch strán.
  2. Na výpeku opečieme na jemno nakrájanú cibuľu do hneda. Opečené roštenky vložíme späť do hrnca, podlejeme hurúcou vodou a dusíme do mäkka.

Cibuľová slama: 2 cibule nakrájame na kolieska, ktoré aj rozoberieme. Vložíme do rozohriateho oleja a usmažíme. Necháme osušiť na papierových kuchynských obrúskoch.

Kurací steak na Veľkú noc

Suroviny:

  • Kuraci steak
    4 ks vykostené kuracie stehno
  • mleté čierne korenie
  • bylinková soľ
  • olivový olej
  • cesnak

Príloha:

  • 400 g zemiaky
  • podľa chuti parmezán
  • 4 PL kyslá pochúťková smotana
  • petržlenová vňať
  • morská soľ

Na ozdobu:

  • 4 ks uvarené vajce natvrdo
  • podľa chuti uvarené karotky

Postup na prípravu kuracieho steaku.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pomelo
Pomelo - vitamínová bomba na sychravé dni
Pre niekoho symbol šťastia, pre niekoho najväčší citrus na svete, no pre väčšinu podmanivé a delikátne spojenie...
Mascarpone
Lahodný krémový syr - mascarpone
Mascarpone nie je len krémový syr do tiramisu či cheesecaku. Je to komplexná ingrediencia, ktorá má svoje pevné miesto...
Tvaroh
Biela pochúťka plná bielkovín - tvaroh!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami. Spoznajte ho...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Vianočné darčeky
Veľká vianočná súťaž o fantastické ceny
Vyhrajte 100 € na vianočný nákup a ďalšie zaujímavé ceny s dobruchut.sk!
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.