Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Video: Naučte sa zdobiť veľkonočné medovníky

Vôňa čerstvo upečených medovníkov a tradícia zdobenia medovníkov patrí nie len k Vianociam, ale aj k Veľkej noci. V Kuchynke na Bulvári v Žiline ste sa mohli dozvedieť a vyskúšať, ako krásne vyzdobiť veľkonočné medovníky. Dobruchut.sk si to nenechalo újsť.

Pečenie medovníkov

Veľkonočné medovníky, sú nielen dekorácia na veľkonočný stôl, ale potešia aj šibačov. Upečte medovníky podľa obľúbeného receptu, alebo sa inšpirujte: Recepty na medovníky.

Po upečení, teplé, nie horúce medovníky, potrieme rožšľahaným žĺtkom. Medovníky budú krásne lesklé. Medovníky, ktoré budeme vyfarbovať, môžme nechať matné - nepotreté. Ak by sme natreli horúce medovníčky, tak popraskajú. Ak je žĺtko príliš husté rozrieďte ho kvapkou vlažnej vody alebo olejom.

Bielková poleva na zdobenie medovníkov

PIC 0101
Polovica úspechu pri zdobení medovníkov, je bielková poleva. Potrebovať budete dva druhy: riedku na vymaľovanie väčších plôch a hustú polevu na kreslenie obrysov, čiar, kvietkov, bodiek. Bielkovú polevu prifarbíme potravinárskymi farbivami. Najviac nás prekvapil spôsob prípravy. Bielka cukrom sa nešľahajú, ale miešajú! Hotová hustá poleva sa pri nabratí vareškou trhá, nesmie sa liať. Naopak, riedka poleva sa musí liať a pri nanášaní na medovník sa krásne rozpíja. Polevu skladujeme zakrytú v chladničke, vydrží 2 až 3 dni. Do druhého dňa poleva mierne zredne, je potrebné dosypať trochu cukru.

Recept na bielkovú polevu.

Logo

Zdobenie medovníkov

Podľa nasledujúceho videa a fotografií hravo zdobenie zvládnete. Zapojte kamarátky, či deti a o zábavu bude postarané.

  • Pri zdobení si jednu ruku oprite pohodlne o stôl a druhou koordinujte pohyby

PIC 0118

  • Rovné, vodorovné čiary hravo nakreslíte, ak budete polevu rovnomerne vytláčať a čiary kresliť tesne nad medovníčkom. Čiara postupne "dopadá" na medovník.

  • Čiaru začneme a ukončíme guľkou

PIC 0082

  • Mriežku vyfarbujeme drobnými guľkami. Guľky vytláčame z plničky, až po zaschnutí mriežky.

PIC 0085

PIC 0097

PIC 0098

  • Jarné kvietky na medovníčkoch

PIC 0096

  • Plničku, s ktorou práve nepracujeme zavrieme kúskom špajdle, aby nám neuschol hrot. Ak hrot náhodou uschne, roztopíme ho pod prúdom teplej vody.

PIC 0050

PIC 0054

  • Medovníčky vyfarbujeme nakoniec, po zaschnutí, riedkou polevou.

  • Malí pomocníci sa radi uchopia zdobičiek :)

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Stratené vajíčka
Video: Ako zistiť čerstvosť vajíčka
V poslednej dobe je čerstvosť potravín veľmi pretriasanou témou. A čerstvosť vajíčok je kapitola sama o sebe. Najlepšou...
Easter breakfast
Veľká noc s tradičnými pochúťkami!
Veľká noc je sviatkom znovuzrodenia, v prírode sa všetko pomaličky prebúdza k životu a to sa logicky prenáša aj...
Fresh coconuts
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým vnútrom v našich...
Brokolicová
5 zaujímavých inšpirácii na Zelený štvrtok
Na Zelený štvrtok sa jedáva vždy niečo zelené, či už bude jedlo obsahovať špenát, žihľavu alebo iné jarné byliny, je to...
kuriatkova torta
6 nápaditých receptov na veľkonočnú tortu
Rozmýšľate akú tortu upiecť na sviatky tento rok? Máme pre vás 5 ozaj krásnych nápaditých receptov.
Pavlova torta
Ľahká ako obláčik, presne taká je Pavlova!
Táto torta je na oko tak „škaredá“, že ju budete chcieť celú ihneď zjesť! Pýtate sa, prečo ľahká ako obláčik? Pretože...
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.