Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Video: Naučte sa zdobiť veľkonočné medovníky

Vôňa čerstvo upečených medovníkov a tradícia zdobenia medovníkov patrí nie len k Vianociam, ale aj k Veľkej noci. V Kuchynke na Bulvári v Žiline ste sa mohli dozvedieť a vyskúšať, ako krásne vyzdobiť veľkonočné medovníky. Dobruchut.sk si to nenechalo újsť.

Pečenie medovníkov

Veľkonočné medovníky, sú nielen dekorácia na veľkonočný stôl, ale potešia aj šibačov. Upečte medovníky podľa obľúbeného receptu, alebo sa inšpirujte: Recepty na medovníky.

Po upečení, teplé, nie horúce medovníky, potrieme rožšľahaným žĺtkom. Medovníky budú krásne lesklé. Medovníky, ktoré budeme vyfarbovať, môžme nechať matné - nepotreté. Ak by sme natreli horúce medovníčky, tak popraskajú. Ak je žĺtko príliš husté rozrieďte ho kvapkou vlažnej vody alebo olejom.

Bielková poleva na zdobenie medovníkov

PIC 0101
Polovica úspechu pri zdobení medovníkov, je bielková poleva. Potrebovať budete dva druhy: riedku na vymaľovanie väčších plôch a hustú polevu na kreslenie obrysov, čiar, kvietkov, bodiek. Bielkovú polevu prifarbíme potravinárskymi farbivami. Najviac nás prekvapil spôsob prípravy. Bielka cukrom sa nešľahajú, ale miešajú! Hotová hustá poleva sa pri nabratí vareškou trhá, nesmie sa liať. Naopak, riedka poleva sa musí liať a pri nanášaní na medovník sa krásne rozpíja. Polevu skladujeme zakrytú v chladničke, vydrží 2 až 3 dni. Do druhého dňa poleva mierne zredne, je potrebné dosypať trochu cukru.

Recept na bielkovú polevu.

Logo

Zdobenie medovníkov

Podľa nasledujúceho videa a fotografií hravo zdobenie zvládnete. Zapojte kamarátky, či deti a o zábavu bude postarané.

  • Pri zdobení si jednu ruku oprite pohodlne o stôl a druhou koordinujte pohyby

PIC 0118

  • Rovné, vodorovné čiary hravo nakreslíte, ak budete polevu rovnomerne vytláčať a čiary kresliť tesne nad medovníčkom. Čiara postupne "dopadá" na medovník.

  • Čiaru začneme a ukončíme guľkou

PIC 0082

  • Mriežku vyfarbujeme drobnými guľkami. Guľky vytláčame z plničky, až po zaschnutí mriežky.

PIC 0085

PIC 0097

PIC 0098

  • Jarné kvietky na medovníčkoch

PIC 0096

  • Plničku, s ktorou práve nepracujeme zavrieme kúskom špajdle, aby nám neuschol hrot. Ak hrot náhodou uschne, roztopíme ho pod prúdom teplej vody.

PIC 0050

PIC 0054

  • Medovníčky vyfarbujeme nakoniec, po zaschnutí, riedkou polevou.

  • Malí pomocníci sa radi uchopia zdobičiek :)

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
slovník
Česko-slovenský gastronomický slovník
Kedlubna, květák, lilek, cizrna, libové maso, kýta, jáhle. Poznáte tieto suroviny? Každý z času na čas natrafíme...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...
Ingredients laid
Talianske špagety Carbonara, už žiadne cestoviny s vajíčkom!
Hriešne hebké a krémové, presne také sú špagety “karbonára“, ktoré si Vaša rodina zamiluje. Na ich prípravu nebudete...
medovnik
Tipy a triky ako upiecť tie najlepšie medovníky
Medovníčky patria neodmysliteľne k vianočnému obdobiu. Tieto voňavé a krehké dobroty sa musia piecť s dostatočným...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...