Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Video: Naučte sa zdobiť veľkonočné medovníky

Vôňa čerstvo upečených medovníkov a tradícia zdobenia medovníkov patrí nie len k Vianociam, ale aj k Veľkej noci. V Kuchynke na Bulvári v Žiline ste sa mohli dozvedieť a vyskúšať, ako krásne vyzdobiť veľkonočné medovníky. Dobruchut.sk si to nenechalo újsť.

Pečenie medovníkov

Veľkonočné medovníky, sú nielen dekorácia na veľkonočný stôl, ale potešia aj šibačov. Upečte medovníky podľa obľúbeného receptu, alebo sa inšpirujte: Recepty na medovníky.

Po upečení, teplé, nie horúce medovníky, potrieme rožšľahaným žĺtkom. Medovníky budú krásne lesklé. Medovníky, ktoré budeme vyfarbovať, môžme nechať matné - nepotreté. Ak by sme natreli horúce medovníčky, tak popraskajú. Ak je žĺtko príliš husté rozrieďte ho kvapkou vlažnej vody alebo olejom.

Bielková poleva na zdobenie medovníkov

PIC 0101
Polovica úspechu pri zdobení medovníkov, je bielková poleva. Potrebovať budete dva druhy: riedku na vymaľovanie väčších plôch a hustú polevu na kreslenie obrysov, čiar, kvietkov, bodiek. Bielkovú polevu prifarbíme potravinárskymi farbivami. Najviac nás prekvapil spôsob prípravy. Bielka cukrom sa nešľahajú, ale miešajú! Hotová hustá poleva sa pri nabratí vareškou trhá, nesmie sa liať. Naopak, riedka poleva sa musí liať a pri nanášaní na medovník sa krásne rozpíja. Polevu skladujeme zakrytú v chladničke, vydrží 2 až 3 dni. Do druhého dňa poleva mierne zredne, je potrebné dosypať trochu cukru.

Recept na bielkovú polevu.

Logo

Zdobenie medovníkov

Podľa nasledujúceho videa a fotografií hravo zdobenie zvládnete. Zapojte kamarátky, či deti a o zábavu bude postarané.

  • Pri zdobení si jednu ruku oprite pohodlne o stôl a druhou koordinujte pohyby

PIC 0118

  • Rovné, vodorovné čiary hravo nakreslíte, ak budete polevu rovnomerne vytláčať a čiary kresliť tesne nad medovníčkom. Čiara postupne "dopadá" na medovník.

  • Čiaru začneme a ukončíme guľkou

PIC 0082

  • Mriežku vyfarbujeme drobnými guľkami. Guľky vytláčame z plničky, až po zaschnutí mriežky.

PIC 0085

PIC 0097

PIC 0098

  • Jarné kvietky na medovníčkoch

PIC 0096

  • Plničku, s ktorou práve nepracujeme zavrieme kúskom špajdle, aby nám neuschol hrot. Ak hrot náhodou uschne, roztopíme ho pod prúdom teplej vody.

PIC 0050

PIC 0054

  • Medovníčky vyfarbujeme nakoniec, po zaschnutí, riedkou polevou.

  • Malí pomocníci sa radi uchopia zdobičiek :)

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chanterelle
Kuriatko jedlé
Kuriatko je huba, ktorej klobúk dosahuje 10 - 70 mm. Mladý je mierne klenutý, neskôr plochý a napokon lievikovito...
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...
Feta cheese cubes
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...
Videorecept: Ako
Video: Ako očistiť krevety
Je to naozaj jednoduchý návod pre všetkých. Takto som sa to naučil v Thajsku.
Raw White Young
Video: Ako očistiť a nakrájať mladý kokos
Voda z mladého kokosu vďaka obsiahnutému draslíku pozitívne vplýva na dehydrovaný organizmus. Ako sa k tejto zdravej...
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...