Pridať recept

Zaváracia sezóna je tu! Súťažte o ceny od Dr.Oetker

Hoci recepty na džemy bývajú súčasťou rodinného pokladu, občas nezaškodí vyskúšať aj niečo nové a netradičné. Džemy sa totiž dajú pripraviť z takmer každého druhu ovocia a je možné do nich pridávať zaujímavé ingrediencie ako zázvor, vanilku či čokoládu. Ich prípravy sa obávať nemusíte. S pomocníkmi na želírovanie od Dr.Oetker to zvládnete rýchlo, jednoducho a bez zbytočných pochybení.

Nezvyčajné džemové kombinácie

Pri príprave obľúbeného džemu sa nebojte experimentovať. Okrem klasických marhuľových, slivkových a jahodových džemov vyskúšajte pripraviť džemy aj z exotickejších ovocí ako je ananás alebo melón. Jedinečná kombinácia ananásu a vanilky prinesie na váš stôl príjemné osvieženie. K melónu zase pridajte červenú papriku a vyrazte svojim hosťom dych úžasným melónovým čatní s paprikou.

Marhulovy
fotogaléria
Marhulovy
Zdroj:

Tradičný malinový džem si tiež zaslúži niečo nové – vďaka zázvoru alebo čokoláde sa určite stane jedným z vašich favoritov. S džemom sa však dajú pripraviť aj hotové kulinárske veľdiela – napríklad spojením džemu a mäsa. K divine zvoľte brusnicový či šípkový džem, kačicu zase ozvláštnite medom a pomarančovým džemom. Akýkoľvek džem si dokážete pripraviť jednoducho sami doma. Bude vám k tomu stačiť len vybrané ovocie a vhodný želírovací prípravok Dr.Oetker, s ktorým si váš vlastný domáci džem, hoci aj z netradičných ingrediencií, uvaríte za pár minút.   

POZOR SÚŤAŽ

Droetker log
fotogaléria
Droetker log
Zdroj:
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž Tradičné i netradičné zaváranie o 7 balíčkov produktov a pomocníkov na pečenie v hodnote 15€.

Podarilo sa vám pripraviť vynikajúci džem, lekvár, marmeládu, kompót, sirup, čatní alebo úžasné jedlo, v ktorom je zaváranina na prvom mieste? Odfoťte ho a spolu s receptom pridajte na www.dobruchut.sk.

Dr.Oetker Gelfix klasik   20g 3D RGB
fotogaléria
Dr.Oetker Gelfix klasik 20g 3D RGB
Zdroj:

Do súťaže sa môže zapojiť každá čitateľka alebo čitateľ magazínu Dobruchut.sk jednoduchým spôsobom. Stačí od 1.7.2014 do 31.7.2014 pridať na www.dobruchut.sk vlastný recept s vlastnou fotkou alebo vlastný fotorecept s vlastnými fotkami, v ktorom použije ako surovinu aj výrobky od Dr.Oetker. Recept musí byť zaradený aj do súťažnej kategórie Zaváracia sezóna. Víťazi budú vyžrebovaní. 

Autor môže počas trvania súťaže pridať neobmedzené množstvo receptov. Do súťaže budú zaradené len recepty pridané počas trvania súťaže. Výhercov vyhlásime v utorok 5.8.2014. Nárok na výhru zaniká, ak výherca nereaguje (spätným zaslaním poštovej adresy) na informáciu o výhre zaslanú e-mailom najneskôr do 7 dní od odoslania e-mailu zo strany dobruchut.sk.

Želírovacie prípravky Dr.Oetker

Aby vaša snaha nevyšla nazmar, venujte výberu správnych prípravkov dostatočnú pozornosť. Základom procesu želírovania je pektín. Obsahuje ho každé ovocie, avšak v rôznom množstve. Všímajte si teda hlavne to, či je dané ovocie kyslejšie alebo sladšie, a či je viac alebo menej zrelé. 

Pri kyslom a menej zrelom siahnite po prípravku Dr.Oetker Gelfix Klasik 1:1. Naopak pri zrelom a veľmi sladkom ovocí zvoľte Dr.Oetker Gelfix Super 3:1. S ním bude mať váš džem intenzívnu ovocnú chuť a bude hotový za 6 minút.

Malinovydzem
fotogaléria
Malinovydzem
Zdroj:
Ak by sa vám zdalo, že džem ešte nie je dostatočne tuhý, pridajte do neho ešte 1 – 2 kávové lyžičky kyseliny citrónovej od Dr.Oetker. Tá vám pomôže dosiahnuť tú správnu konzistenciu. A navyše ju budete môcť v domácnosti použiť aj na odstránenie vodného kameňa, napr. z rýchlovarných kanvíc alebo kávovarov.

Tradičný džem netradične

 

Napísané: 01.07.2014
Zdroj text: Dobruchut.sk a Dr.Oetker

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček pomocníkov na pečenie za recept na vaše obľúbené zemiakové jedlo
Naozaj štedrý balíček od Dr. Oetker za chutný zemiakový recept!
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Vianočné perníkové cappuccino
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk - Vianoce druhý týždeň
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk
Linecké koláčiky
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk - Vianoce tretí týždeň
Pravidlá propagačnej súťaže na facebookovej stránke Dobruchut.sk
VEĽKÁ VIANOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 1 000 Eur: Stačí pridať recept a ste v hre o perfektné ceny!
VEĽKÁ VIANOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 1 000 Eur: Stačí pridať recept a ste v hre o perfektné ceny!
Veľká vianočná súťaž je tu! Pustite sa (nielen) do vianočného pečenia, ale aj varenia, pošlite nám svoj...
VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ: Pošlite nám vaše krásne veľkonočné recepty a my vás odmeníme!
VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 300 Eur: Pošlite nám vaše krásne recepty a my vás odmeníme
Veľkonočné sviatky sú už za rohom a preto sme si pre vás pripravili aj krásne ceny, ktoré môžete získať...