Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Najlepšie recepty zo starého chleba

Ruku na srdce, aj pri všetkej snahe nám z času na čas chlieb zostarne. 3 dni starý chlieb, ktorý sa už nikomu nechce jesť, to je známy problém v každej domácnosti. Nevyhadzujte ho! Existuje množstvo receptov ako stvrdnutý chlieb využiť a pochutnať si na ňom. Prinášame vám najlepšie tipy, od najznámejších ako chlieb vo vajci, topinky, strúhanka až po netradičné chlebové recepty.

Strúhanka

Chlieb alebo rožky necháme poriadne preschnúť a pomelieme na mlynčeku na mäso. Necháme doschnúť a uskladníme v nádobe.

Krutóny

Krutóny sú výborné do polievok, či ako súčasť zeleninového šalátu

Chlieb vo vajci

Skúste chlieb vo vajci trochu inak:

Chlebové placky a fašírky

Zo staršieho chlebu viete vykúzliť aj plnohodnotný obed. Vyskúšajte mäsité, či bezmäsité chlebové fašírky.

Chlebová polievka

Chlebovacesnacka
Tradičné polievky zo starého chleba zasýtia a sú lacné.

Domáca knedľa z chlebu

Namiesto klasickej žemľovej knedle skúste túto chlebovú, je výborná.

Sladký toast

Sladke toasty
Na nedeľné sladké raňajky môžte využiť aj nedojedený chlieb z týždňa.

Zapekaný chlebík

Obložte chlebík podľa chuti a zapečte ho v rúre.

Netradičná pizza

Pozrite si aj Najlepšie recepty zo starého pečiva

Podeľte sa o váš najobľúbenejší spôsob ako využiť starší chlieb. Pridajte recept na Dobruchut.sk

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marta1973
1.11.2014 18:09 | |
+9 -1
(y)
Zobraz celú diskusiu
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Podobné články
Pile of Delicious
Všetci čokoholici pozor, prichádza BROWNIES!
Tento koláčik obsahuje veľmi veľa čokolády a povedzme si pravdu, že všetko čo obsahuje čokoládu je hriešne návykové! Vo...
hrusky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
Gratinované
Zapekanie jedál má tiež svoje čaro!
Keď sa jedlo zapeká - gratinuje - na povrchu sa vytvorí chrumkavá kôrka, najčastejšie syrová. Syr sa na povrchu pekne...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
slovník
Česko-slovenský gastronomický slovník
Kedlubna, květák, lilek, cizrna, libové maso, kýta, jáhle. Poznáte tieto suroviny? Každý z času na čas natrafíme...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...
Vybrali sme pre vás
Beautiful big
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Aké sú pre Vás ideálne Vianoce? Ideálne Vianoce sú časom, kedy sa všetci na chvíľku zastavíme, stretneme sa v kruhu...
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...