Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Najlepšie recepty zo starého chleba

Ruku na srdce, aj pri všetkej snahe nám z času na čas chlieb zostarne. 3 dni starý chlieb, ktorý sa už nikomu nechce jesť, to je známy problém v každej domácnosti. Nevyhadzujte ho! Existuje množstvo receptov ako stvrdnutý chlieb využiť a pochutnať si na ňom. Prinášame vám najlepšie tipy, od najznámejších ako chlieb vo vajci, topinky, strúhanka až po netradičné chlebové recepty.

Strúhanka

Chlieb alebo rožky necháme poriadne preschnúť a pomelieme na mlynčeku na mäso. Necháme doschnúť a uskladníme v nádobe.

Krutóny

Krutóny sú výborné do polievok, či ako súčasť zeleninového šalátu

Chlieb vo vajci

Skúste chlieb vo vajci trochu inak:

Chlebové placky a fašírky

Zo staršieho chlebu viete vykúzliť aj plnohodnotný obed. Vyskúšajte mäsité, či bezmäsité chlebové fašírky.

Chlebová polievka

Chlebovacesnacka
Tradičné polievky zo starého chleba zasýtia a sú lacné.

Domáca knedľa z chlebu

Namiesto klasickej žemľovej knedle skúste túto chlebovú, je výborná.

Sladký toast

Sladke toasty
Na nedeľné sladké raňajky môžte využiť aj nedojedený chlieb z týždňa.

Zapekaný chlebík

Obložte chlebík podľa chuti a zapečte ho v rúre.

Netradičná pizza

Pozrite si aj Najlepšie recepty zo starého pečiva

Podeľte sa o váš najobľúbenejší spôsob ako využiť starší chlieb. Pridajte recept na Dobruchut.sk

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marta1973
1.11.2014 18:09 | |
+8 -0
(y)
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Karamelová
Súťaž receptové bleskovky! Téma receptu: Domáca zmrzlina
Každý týždeň iná blesková súťaž s magazínom Dobruchut.sk o knižky, ktoré vás potešia. Téma tohto týždňa je Domáca...
bulgur
Bulgur patrí k zdravému životnému štýlu!
Je oveľa chutnejší ako kuskus, výživnejší ako ryža, pripraviť sa dá rýchlejšie ako krúpy a má veľmi široké možnosti...
Grape molasses
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Bzenecký ocot
Pozor na výber octu
Ocot zohráva v kuchyni dôležitú úlohu, ale nesmiete podceniť jeho správny výber. Okrem liehových octov, vhodných...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Bunch of lavender
Levanduľa rozvonia vašu kuchyňu
Levanduľa je stále zelený krík s úzkymi šedými listami a fialovými kvetmi. Existuje až 39 druhov levandule, ktoré môžu...
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...