Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hustá karfiolovo – šošovicová polievka vás zahreje i zasýti

Jediný uvarený karfiol, ktorý som ochotná zjesť je v polievke. Karfiol mám veľmi rada, ale surový. Zostala nám celá polovica v chladničke a keďže sa mi nechcelo ísť na nákup, minula som čo som našla doma.

Jedlo z chladničky sa môže spotrebovať vtedy ak je ešte pružné a bez náznaku skazy. Ak nájdete na niečom len náznak plesne, nevykrajujte to prosím, radšej si založte kompost a tam to pekne nahádžte. Viete ..aby sa neplytvalo.

Ak chcete fintu na udržanie pružného karfiolu bez chladenia, tak si namočte bavlnenú utierku, vyžmýkajte ju, zrežte hlúbik a zabaľte karfiol do utierky. Ak ho odložíte na chladné miesto v komore, kde nesvieti slniečko a je konštantná teplota do 15 C°, takto zabalený karfiol, kel vydržia dosť dlho :)

Vitamix som požičala a tak som si polievku namixovala ručným ponorným mixérikom za 11 eur.  Na túto polievku potrebujete už len širší hrniec a ingrediencie.

Ingrediencie pre 4 osoby

  • 400g karfiolu
  • 500g červenej šošovice
  • 1 bio mrkva (naozaj chutí ako mrkva a je zo Slovenska)
  • 2 zelerové stonky
  • 1 menšia biela cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL rasce (môže byť aj celá, veď ju pomixujete)
  • jeden paprikový struk s jadierkami
  • bobkové listy
  • soľ

Postup na prípravu hustej krémovej karfiolovej polievky

Henrieta

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tvaroh
Biela pochúťka plná bielkovín - tvaroh!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami. Spoznajte ho...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Pečené zemiaky
Zemiaky - 9 cenných rád ako na ne
Zistite ako zemiaky rýchlejšie uvariť či osviežiť alebo ako zabrániť ich vykypeniu...
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.