Pridať recept

Paradajková polievka, to je vôňa Talianska

Všetky paradajkové omáčky a recepty si spájam s vôňou Toskánska , talianskej lokality, kde som istý čas žila. V Taliansku nemáte dve rovnaké polievky, každá minestrone či „suppa neviemaká“, má svoju obnovu v lokalite kde vznikla. Ale Taliani radi tvoria tak ako my, využívajú srdce a chute a práve dozreté suroviny. Paradajok majú toľko druhov, čo my jabĺk. Vlastne podľa čechov je aj paradajka „rajským jablkom“, bohvie čo to Eva vlastne podala Adamovi :)

Táto moja hustá paradajková využíva maminu čistú paradajkovú šťavu z podlhovastých paradajok voňajúcich po slnku. Tie zjete surové aj neumyté priamo z kríka a na kilá. V záhrade mojej mamy to vonia. Mamu voláme „Mičurinka“, mám pocit, že keď jej hodíte jadierko alebo semienko, vypestuje z neho vždy všetko a v gigantickej forme. Plodom a zelenine sa v záhrade mojej mamy naozaj páči. Ona si s rastlinkami úžasne rozumie. Niekedy o nej napíšem „na tajnáša“ viac, lebo už teraz ma vytrieska varechou, že ju spomínam  na internete J Vlastne nie, skype to chvalabohu neumožňuje :)

Suroviny:

  • 1/2 litrov čistej paradajkovej šťavy
  • 2 hrste listov špenátu
  • 2 hrste uvareného cíceru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks zelená paprika
  • trs petržlenovej vňate
  • 1 hrsť bazalky
  • 1 dl olivoveho oleja
  • čili paprika z kvetináčika
  • soľ
  • čierne korenie

Postup na prípravu

Henrieta Peskovicova 2012
fotogaléria
Henrieta Peskovicova 2012
Zdroj:

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Napísané: 03.12.2014
Zdroj text: Henrieta Peškovičová

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Michal.Rakoci
3.12.2014 18:01 | |
+3 -0
mňam, mňam . ... ;)
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Toto pridávajte do paradajkovej polievky namiesto smotany. Bude jemná a krémová
Toto pridávajte do paradajkovej polievky namiesto smotany. Bude jemná a krémová
Paradajková polievka je veľmi obľúbená polievka a je len málo ľudí, ktorí ju nemajú radi. Dá sa pripraviť...