Pridať recept

Nebojte sa v zime surovej stravy! Raw polievočka vás zahreje

Nebojte sa v zime surovej stravy. Zaužívaným zvykom je pri požívať viac a čoraz teplejších pokrmov. Surová strava však tiež telo nabije energiou, ktorú potrebujete na posilnenie imunity. Keď je niečo surové, neznamená to studené. Raw - alebo surová strava sa dá konzumovať v teplote do 42 C°, teda výške, ktorá je hraničná pre uchovávanie vitamínov a nutričných látok.

Paradajku poznali už Aztékovia, volali ju vraj xitomati, odtiaľ pochádza aj paradajkový medzinárodný názov tomato. Za dovoz prvých sadeníc ďakujeme Krištofovi Kolombovi. Ako inak, bol to veľmi užitočný muž.

Paradajka neobsahuje takmer žiadne tuky, preto je základom každej diéty. Rajčiak sa má jesť len dozretý ako všetko ovocie a zelenina. Nedozretá paradajka obsahuje toxíny, ktoré môžu viesť až k otrave organizmu.

Po vypití takejto polievky budete mať pocit občerstvenia, výbornej intenzívnej chute. Ak vám z nej zostane  (čo pochybujem, ale ak..), tak si ju odložte do chladničky a večer si zmes pokojne prihrejte.

RAW Paradajková zohrievacia polievka na chudnutie

Má sviežu, pikantnú chuť s bylinkovým "dojazdom"..

Ingrediencie na  2 porcie:

  • 4 stredné paradajky
  • 5 plátkov sušenej kapie v oleji
  • 2 strúčiky cesnaku
  • listy bazalky
  • jednu malú chrumkavú cuketku
  • soľ, štipku kajenskej papriky a olivový olej

Postup:

Do vitamixu hodíte všetky ingrediencie, dolejeme vodou (2dcl), pridáme soľ, kvapku citrónu, olivový olej a mixujeme do hladka. Polievku som ozdobila chrumkavými cuketovými sušenými špagetami s bylinkovým korením.

Henrieta Peskovicova 2012
fotogaléria
Henrieta Peskovicova 2012
Zdroj:

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Napísané: 05.02.2015
Zdroj text: Henrieta Peškovičová

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.2.2015 12:25 | |
+12 -6
polievka...nie polievočka,,,a prestante s tym rawom
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Toto pridávajte do paradajkovej polievky namiesto smotany. Bude jemná a krémová
Toto pridávajte do paradajkovej polievky namiesto smotany. Bude jemná a krémová
Paradajková polievka je veľmi obľúbená polievka a je len málo ľudí, ktorí ju nemajú radi. Dá sa pripraviť...