Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tip na lacné chutné jedlo: Ragú zo šošovice a cukety

Ragú je hutné jedlo zo strukoviny. Možno aj z niečoho iného, obyčajne sa do ragú pridáva aj mäso. Keďže u nás mäso nejeme, tak ho budete môcť vyskúšať takéto zeleninové. A pokojne si k nemu dajte aj nejakú pečenú fašírku, isto vám toto jedlo učaruje.

Príprava je aj časovo nenáročná a celé jedlo stojí minimálne náklady. Ak ho budete skúšať napíšte mi koľko ste naň minuli vy :)

Šošovicové ragú

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • kilo šošovice
  • dve cukety, tekvicu alebo patizón
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • šalotka - cibuľa
  • mrkva, kúsok zeleru
  • bylinky ako tymian, bazalka, kajenská paprika
  • bobkový list, čierne korenie, lyžica kurkumy
  • voda
  • olivového oleja dajte viac a soľ.

Postup ako vždy jednoduchý:

Do posolenej vody dajte variť šošovicu s bobkovým listom. Keď bude mäkká, sceďte ju a osmahnite na cibuľke. Pridajte nakrájanú tekvicu a cuketu, cesnak a bylinky bez kurkumy a podlejte vodou tak, aby sa vytvorila dusením akoby kašovitá konzistencia ale pozor! Zelenina musí byť chrumkavá a nerozvarená.

Na záver dostrúhajte mrkvu a zeler a kurkumu a prevarte asi minútu. Odstavte a pridajte čerstvé bylinky. 

Podávajte v hlbokom tanieri, najlepšie zohriatom a vrch ešte pokvapkajte poctivým olivovým olejom.  

Henrieta

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
hrusky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
Gratinované
Zapekanie jedál má tiež svoje čaro!
Keď sa jedlo zapeká - gratinuje - na povrchu sa vytvorí chrumkavá kôrka, najčastejšie syrová. Syr sa na povrchu pekne...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
slovník
Česko-slovenský gastronomický slovník
Kedlubna, květák, lilek, cizrna, libové maso, kýta, jáhle. Poznáte tieto suroviny? Každý z času na čas natrafíme...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...
Ingredients laid
Talianske špagety Carbonara, už žiadne cestoviny s vajíčkom!
Hriešne hebké a krémové, presne také sú špagety “karbonára“, ktoré si Vaša rodina zamiluje. Na ich prípravu nebudete...
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...