Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tip na lacné chutné jedlo: Ragú zo šošovice a cukety

Ragú je hutné jedlo zo strukoviny. Možno aj z niečoho iného, obyčajne sa do ragú pridáva aj mäso. Keďže u nás mäso nejeme, tak ho budete môcť vyskúšať takéto zeleninové. A pokojne si k nemu dajte aj nejakú pečenú fašírku, isto vám toto jedlo učaruje.

Príprava je aj časovo nenáročná a celé jedlo stojí minimálne náklady. Ak ho budete skúšať napíšte mi koľko ste naň minuli vy :)

Šošovicové ragú

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • kilo šošovice
  • dve cukety, tekvicu alebo patizón
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • šalotka - cibuľa
  • mrkva, kúsok zeleru
  • bylinky ako tymian, bazalka, kajenská paprika
  • bobkový list, čierne korenie, lyžica kurkumy
  • voda
  • olivového oleja dajte viac a soľ.

Postup ako vždy jednoduchý:

Do posolenej vody dajte variť šošovicu s bobkovým listom. Keď bude mäkká, sceďte ju a osmahnite na cibuľke. Pridajte nakrájanú tekvicu a cuketu, cesnak a bylinky bez kurkumy a podlejte vodou tak, aby sa vytvorila dusením akoby kašovitá konzistencia ale pozor! Zelenina musí byť chrumkavá a nerozvarená.

Na záver dostrúhajte mrkvu a zeler a kurkumu a prevarte asi minútu. Odstavte a pridajte čerstvé bylinky. 

Podávajte v hlbokom tanieri, najlepšie zohriatom a vrch ešte pokvapkajte poctivým olivovým olejom.  

Henrieta

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zeleninové čipsy
Chipsy nemusia byť vždy nezdravé, stačí vedieť ako nato!
Aj Vy mávate večer neuveriteľnú chuť na chrumkavé zemiakové lupienky, ktoré behom piatich minút zmiznú z vrecka a potom...
Stratené vajíčka
Video: Ako zistiť čerstvosť vajíčka
V poslednej dobe je čerstvosť potravín veľmi pretriasanou témou. A čerstvosť vajíčok je kapitola sama o sebe. Najlepšou...
Miracle fruit
Miracle fruit - zázračné ovocie
Táto malá bobuľa si naozaj svoj názov "zázračné ovocie" právom zaslúži. Pravý zázrak spočíva v tom, že dokáže zmeniť...
Mungo fazuľky
Ako využiť mungo fazuľky v kuchyni
Moje prvé stretnutie s mungo fazuľkami bolo cez ich naklíčenú formu v polievke. Veľmi mi chutili a odvtedy som si ich...
Fresh coconuts
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým vnútrom v našich...
Pavlova torta
Ľahká ako obláčik, presne taká je Pavlova!
Táto torta je na oko tak „škaredá“, že ju budete chcieť celú ihneď zjesť! Pýtate sa, prečo ľahká ako obláčik? Pretože...
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...