Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tip na lacné chutné jedlo: Ragú zo šošovice a cukety

Ragú je hutné jedlo zo strukoviny. Možno aj z niečoho iného, obyčajne sa do ragú pridáva aj mäso. Keďže u nás mäso nejeme, tak ho budete môcť vyskúšať takéto zeleninové. A pokojne si k nemu dajte aj nejakú pečenú fašírku, isto vám toto jedlo učaruje.

Príprava je aj časovo nenáročná a celé jedlo stojí minimálne náklady. Ak ho budete skúšať napíšte mi koľko ste naň minuli vy :)

Šošovicové ragú

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • kilo šošovice
  • dve cukety, tekvicu alebo patizón
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • šalotka - cibuľa
  • mrkva, kúsok zeleru
  • bylinky ako tymian, bazalka, kajenská paprika
  • bobkový list, čierne korenie, lyžica kurkumy
  • voda
  • olivového oleja dajte viac a soľ.

Postup ako vždy jednoduchý:

Do posolenej vody dajte variť šošovicu s bobkovým listom. Keď bude mäkká, sceďte ju a osmahnite na cibuľke. Pridajte nakrájanú tekvicu a cuketu, cesnak a bylinky bez kurkumy a podlejte vodou tak, aby sa vytvorila dusením akoby kašovitá konzistencia ale pozor! Zelenina musí byť chrumkavá a nerozvarená.

Na záver dostrúhajte mrkvu a zeler a kurkumu a prevarte asi minútu. Odstavte a pridajte čerstvé bylinky. 

Podávajte v hlbokom tanieri, najlepšie zohriatom a vrch ešte pokvapkajte poctivým olivovým olejom.  

Henrieta

Henrieta Peškovičová (40r)
lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tvaroh
Biela pochúťka plná bielkovín - tvaroh!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami. Spoznajte ho...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Fazuľový krém
10 zdravých nátierok zo strukovín, ktoré si zamilujete!
Chutné, lacné a plné bielkovín. To sú delikátne nátierky zo šošovice, fazule a cíceru.
Pečené zemiaky
Zemiaky - 9 cenných rád ako na ne
Zistite ako zemiaky rýchlejšie uvariť či osviežiť alebo ako zabrániť ich vykypeniu...
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.