Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Obedové menu z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je nie len veľmi zdravý, ale aj všestranne využiteľný. Zostavili sme pre vás obedové menu z medvedieho cesnaku :)

Predjedlo z medvedieho cesnaku

Vajíčka s medveďou plnkou

Suroviny:

  • natvrdo uvarené vajíčka
  • maslo v izbovej teplote
  • medvedí cesnak
  • olivový olej
  • píniové oriešky
  • soľ a čierne korenie
  • štipka wasabi alebo zázvorovej pasty

Postup na prípravu

Polievka z medvedieho cesnaku

Suroviny:

  • za hrsť čerstvých listov medvedieho cesnaku
  • zeler
  • zemiaky
  • soľ, čierne korenie
  • smotana ovsená, sójová alebo šľahačková

Postup na prípravu

 

Hlavné jedlo z medvedieho cesnaku

Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom

  • kuracie prsia
  • medvedia plnka
  • žĺtok
  • hrubá strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie
  • soľ, čierne korenie

Postup na prípravu

Slaný koláč z medvedieho cesnaku

Koláč s medvedím cesnakom

  • 250 g hladká múka
  • 250 g múka polohrubá
  • 1 hrsť ovsené vločky
  • 1/2 kociek droždie
  • 300 ml voda
  • soľ
  • medvedí cesnak
  • cibuľa
  • 2 PL kyslá smotana
  • syr tvrdý
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • vajce na potretie
  • sezamové a ľanové semienka na posypanie

Postup na prípravu koláča

Henrieta Peškovičová (40r)

lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
PIERRE_BAGUETTE
Inšpirovaná fanúšikmi, ocenená foodblogermi. Takto vyzerá nová bageta Pierre Baguette
Niekoľko mesiacov ste mohli na www.tvojabageta.sk písať tipy na domáce jedlá, ktoré by ste chceli vidieť v bagete...
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Zmrzlina
Podľahnite chuti domácej zmrzliny!
Vonku je už teplo, leto klope na dvere a v takýchto horúcich dňoch padne vhod ľadové osvieženie v podobe zmrzliny. Na...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
Vybrali sme pre vás
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.