Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Obedové menu z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je nie len veľmi zdravý, ale aj všestranne využiteľný. Zostavili sme pre vás obedové menu z medvedieho cesnaku :)

Predjedlo z medvedieho cesnaku

Vajíčka s medveďou plnkou

Suroviny:

  • natvrdo uvarené vajíčka
  • maslo v izbovej teplote
  • medvedí cesnak
  • olivový olej
  • píniové oriešky
  • soľ a čierne korenie
  • štipka wasabi alebo zázvorovej pasty

Postup na prípravu

Polievka z medvedieho cesnaku

Suroviny:

  • za hrsť čerstvých listov medvedieho cesnaku
  • zeler
  • zemiaky
  • soľ, čierne korenie
  • smotana ovsená, sójová alebo šľahačková

Postup na prípravu

 

Hlavné jedlo z medvedieho cesnaku

Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom

  • kuracie prsia
  • medvedia plnka
  • žĺtok
  • hrubá strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie
  • soľ, čierne korenie

Postup na prípravu

Slaný koláč z medvedieho cesnaku

Koláč s medvedím cesnakom

  • 250 g hladká múka
  • 250 g múka polohrubá
  • 1 hrsť ovsené vločky
  • 1/2 kociek droždie
  • 300 ml voda
  • soľ
  • medvedí cesnak
  • cibuľa
  • 2 PL kyslá smotana
  • syr tvrdý
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • vajce na potretie
  • sezamové a ľanové semienka na posypanie

Postup na prípravu koláča

Henrieta Peškovičová (40r)

lektorka varenia, propagátorka zdravého životného štýlu a radosti z bytia

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Podobné články
Pile of Delicious
Všetci čokoholici pozor, prichádza BROWNIES!
Tento koláčik obsahuje veľmi veľa čokolády a povedzme si pravdu, že všetko čo obsahuje čokoládu je hriešne návykové! Vo...
hrusky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
Gratinované
Zapekanie jedál má tiež svoje čaro!
Keď sa jedlo zapeká - gratinuje - na povrchu sa vytvorí chrumkavá kôrka, najčastejšie syrová. Syr sa na povrchu pekne...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
slovník
Česko-slovenský gastronomický slovník
Kedlubna, květák, lilek, cizrna, libové maso, kýta, jáhle. Poznáte tieto suroviny? Každý z času na čas natrafíme...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Dajte druhú šancu jedlu zo školskej jedálne!
Dajte druhú šancu jedlu zo školskej jedálne!
Mnohí z nás si nesú doslova traumu, blok, zo školskej jedálne a niektoré jedlá nedajú do úst už len z princípu. Verte,...
polievka z kyslej
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z tradičných...
Getting ready for
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Zapájate deti do práce v kuchyni? Varenie s deťmi patrí k novodobým trendom a na trhu je k dispozícii množstvo...