Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker

Kysnuté sú najlepšie! Vedieť upiecť chutný a nadýchaný koláč z kysnutého cesta je umenie, ktoré si vyžaduje dobrý recept, trochu praxe a kvalitné droždie. Slivkový, marhuľový, jablkový, s mrveničkou či bez nej, s makom, orechmi alebo tvarohom. Kysnuté koláče pripravovali už naše prababičky a stále sú neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne. Ak aj vy patríte medzi gazdinky, ktoré na kysnuté cesto nedajú dopustiť, Droždie od Dr.Oetker by vám nemalo chýbať. Vďaka jeho jedinečným vlastnostiam môže byť na vašom stole čerstvý jablkový koláč so škoricový cukrom vždy,  keď budete mať chuť.

Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému Jesenné pečenie s Dr.Oetker o 7 balíčkov produktov a pomocníkov na pečenie v hodnote 15€. Je to jednoduché. Stačí *Pridať recept na kysnutý sladký či slaný koláč* na Dobruchut.sk. 

Pravidlá súťaže

Droetker log
Do súťaže sa môže zapojiť každá čitateľka alebo čitateľ magazínu Dobruchut.sk jednoduchým spôsobom. Stačí od 4.9.2015 do 11.10.2015 pridať na www.dobruchut.sk vlastný recept na kysnutý koláč (sladký alebo slaný) s vlastnou fotkou alebo vlastný fotorecept s vlastnými fotkami, v ktorom použije ako surovinu aj výrobky od Dr.Oetker. Recept musí byť zaradený aj do súťažnej kategórie Jesenné pečenie s Dr.Oetker. Autor môže počas trvania súťaže pridať neobmedzené množstvo receptov.

Do súťaže budú zaradené len recepty pridané počas trvania súťaže. Výhercov vyhlásime v stredu 14.10.2015. Víťazi budú vyžrebovaní. Nárok na výhru zaniká, ak výherca nereaguje (spätným zaslaním poštovej adresy) na informáciu o výhre zaslanú e-mailom najneskôr do 7 dní od odoslania e-mailu zo strany dobruchut.sk.

Inšpirujte sa

Sušené Droždie od Dr.Oetker

Droždie používali už starí Egypťania, no vlastnosti kvasiniek objavil a popísal francúzsky mikrobiológ Louis Pasteur až v roku 1857. Odvtedy uplynulo veľa času a vďaka inováciám môžete mať dnes droždie kedykoľvek po ruke bez toho, aby ste hneď museli bežať do obchodu. Sušené droždie Dr.Oetker si zachováva všetky vlastnosti čerstvého a navyše nie je nutné skladovať ho v chlade.

Sušené pekárske Droždie Dr.Oetker je balené v ochrannej atmosfére, čím je zabezpečená jeho trvanlivosť a dokonalé nakysnutie cesta. Vhodné je na prípravu všetkých druhov sladkého i slaného pečiva, pričom jeden balíček (7g) je určený na 500g múky. Práca s ním je veľmi jednoduchá, obsah vrecka stačí dôkladne premiešať s múkou a cukrom, pridať maslo, margarín alebo olej, vlažné mlieko a vzniknuté cesto dôkladne vypracovať tak, aby sa nelepilo na steny nádoby. Cesto kysne zakryté na teplom mieste približne 45-60 minút. Stačí málo a o chvíľu je dobrota na stole.

K jablkám patrí škorica

Viete, ako vonia jeseň? Pre mnohých práve škoricou a jablkami. Šťavnaté jabĺčka obraté priamo zo stromu sa akoby pýtali na jablkový koláč. Či už sa rozhodnete pre závin alebo klasický koláč, chuť jabĺk dokonale zvýrazní škoricový cukor, ktorý bude krásne rozvoniavať v celej kuchyni. Škorica je aromatické korenie známe aj pre svoje liečivé účinky. Pochádza z Ázie a do Európy sa dostala vďaka benátskym obchodníkom. Škoricový cukor od Dr.Oetker jej obsahuje až 11% a  je nenahraditeľným pomocníkom aj na dochutenie ovocných múčnikov, lievancov, krupicovej kaše či kompótov.

Diskusia (2 príspevky) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
katik030
12.10.2015 14:33 | |
+3 -0
Je už niekde vyhodnotenie tejto súťaže?
dobruchut.sk
14.10.2015 14:12 | |
+0 -0
už ano :) http://dobruchut.azet.sk/clanok/34255/vyhercovia-sutaze-jesenne-pecenie-s-dr-oetker/
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Mascarpone
Lahodný krémový syr - mascarpone
Mascarpone nie je len krémový syr do tiramisu či cheesecaku. Je to komplexná ingrediencia, ktorá má svoje pevné miesto...
Tvaroh
Biela pochúťka plná bielkovín - tvaroh!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami. Spoznajte ho...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Vianočné darčeky
Veľká vianočná súťaž o fantastické ceny
Vyhrajte 100 € na vianočný nákup a ďalšie zaujímavé ceny s dobruchut.sk!
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Vianočná súťaž -
Výhercovia vianočnej súťaže
14 cien – 14 výhercov. Vyhrali ste aj vy?
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.