Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

 Spomienka na letnú dovolenku v pohári

Keď je vonku mrazivé ráno, zdalo by sa, že smoothie schladí a chutiť nebude. Začať ráno studeným jedlom v žalúdku by nebolo pre zdravie nijako prospešné. Piť smoothie však neznamená piť studený či teplý nápoj. Vymixovaním ingrediencií by ste mali dostať zmes izbovej teploty, aby nielen cez vitamíny, ale aj cez hutnosť naštartovala vaše telo energiou.

Výber ingrediencií nechávam na vás, no v zime by sme sa mali vyhnúť kokosovej vode, zakysaným mliečnym nápojom a melónu, ktoré ochladzujú. Ak máte teplotu, tak práve tieto vám ju pomôžu zraziť. Zima a prechod do zimy a na jar, sú obdobia, ktoré pre telo znamenajú záťaž. Teda pre metabolizmus. Je nevyhnutné popri otužovaní aj do žalúdka doplniť mega živiny ako včelí peľ, prášok alebo klíčky zeleného jačmeňa, chlorellu, rakytník, aróniu a na bielkoviny bohaté jadierka a semiačka napríklad slnečnice, tekvice, pohánky, konope...

Práve počas zimy aj v bežných obchodoch dostať kúpiť dozreté – sladké pomaranče, avokádo, papayu, mango a z toho všetkého sme si spravili smoothie. Sladké a výživné, doplnené o zelený jačmeň. Ovocie je známe obsahom vitamínu C a vlákniny, no v zelenom jačmeni sa okrem iného skrývajú aj vzácne aminokyseliny.  Môžem odporúčať pre dojčiace maminky – denná dávka zeleného jačmeňa podporuje tvorbu materského mlieka. Rovnako ako konopné semienka, tie obsahujú až 30% bielkovín na 100g. Tak sme to do smoothie všetko šupli..:)

Tropické smoothie

Ingrediencie
1 zrelé avokádo, ½ papáje, 1/2manga, 2 Medjool datle, 2 jablká, 1 kelový list (mala som ešte kúsok mrazeného kale), 1 mrazená domáca jahoda, 1 PL zeleného jačmeňa, 1 PL peľu, 3 PL konopných semienok (ak máte naklíčené, tým lepšie), pomarančová šťava

Postup na prípravu

Pokračovanie článku pod reklamou videoreklama

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
topinamburový čaj
Čaro topinamburového čaju
Topinambur je kvetnatá hľuza, ktorá sa je aj zvrchu, aj zospodu. Hľuza je známa pre svoje pozitívne účinky...
tahini
Domáce tahini, zdravá a netradičná pochúťka
Kto by nechcel doma vyrobiť niečo voňavé, chutné a trvácne? Nám, čo radi pripravujeme jedlo je tahini doslova výzvou...
Smoothie Imunita
Ako si vybudovať imunitu na zimu
Jeseň a jar sú obdobia v roku, veľmi náročné pre imunitu organizmu. Telo prechádza veľkými zmenami ktoré ovplyvňuje...
banánové rolky
Ako vyrobiť banánové rolky
Priznám sa, že recept som nevedela nazvať nijako prozaicky. Nie je to žiadna novinka a teda jeho pomenovaní je viacero:...
Vianočné placky a quinoa
Vianočné tradície u nás a moje vianočné menu pre vegetariánov
Na Vianoce, Štedrý deň sa každý oháňa tradíciami. Tak, no, nie každý, lebo sú aj výnimky. Pre mňa, ktorá nejem mäso...
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...