Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

 Spomienka na letnú dovolenku v pohári

Keď je vonku mrazivé ráno, zdalo by sa, že smoothie schladí a chutiť nebude. Začať ráno studeným jedlom v žalúdku by nebolo pre zdravie nijako prospešné. Piť smoothie však neznamená piť studený či teplý nápoj. Vymixovaním ingrediencií by ste mali dostať zmes izbovej teploty, aby nielen cez vitamíny, ale aj cez hutnosť naštartovala vaše telo energiou.

Výber ingrediencií nechávam na vás, no v zime by sme sa mali vyhnúť kokosovej vode, zakysaným mliečnym nápojom a melónu, ktoré ochladzujú. Ak máte teplotu, tak práve tieto vám ju pomôžu zraziť. Zima a prechod do zimy a na jar, sú obdobia, ktoré pre telo znamenajú záťaž. Teda pre metabolizmus. Je nevyhnutné popri otužovaní aj do žalúdka doplniť mega živiny ako včelí peľ, prášok alebo klíčky zeleného jačmeňa, chlorellu, rakytník, aróniu a na bielkoviny bohaté jadierka a semiačka napríklad slnečnice, tekvice, pohánky, konope...

Práve počas zimy aj v bežných obchodoch dostať kúpiť dozreté – sladké pomaranče, avokádo, papayu, mango a z toho všetkého sme si spravili smoothie. Sladké a výživné, doplnené o zelený jačmeň. Ovocie je známe obsahom vitamínu C a vlákniny, no v zelenom jačmeni sa okrem iného skrývajú aj vzácne aminokyseliny.  Môžem odporúčať pre dojčiace maminky – denná dávka zeleného jačmeňa podporuje tvorbu materského mlieka. Rovnako ako konopné semienka, tie obsahujú až 30% bielkovín na 100g. Tak sme to do smoothie všetko šupli..:)

Tropické smoothie

Ingrediencie
1 zrelé avokádo, ½ papáje, 1/2manga, 2 Medjool datle, 2 jablká, 1 kelový list (mala som ešte kúsok mrazeného kale), 1 mrazená domáca jahoda, 1 PL zeleného jačmeňa, 1 PL peľu, 3 PL konopných semienok (ak máte naklíčené, tým lepšie), pomarančová šťava

Postup na prípravu

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Karamelová
Súťaž receptové bleskovky! Téma receptu: Domáca zmrzlina
Každý týždeň iná blesková súťaž s magazínom Dobruchut.sk o knižky, ktoré vás potešia. Téma tohto týždňa je Domáca...
Grape molasses
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Bunch of lavender
Levanduľa rozvonia vašu kuchyňu
Levanduľa je stále zelený krík s úzkymi šedými listami a fialovými kvetmi. Existuje až 39 druhov levandule, ktoré môžu...
Bzenecký ocot
Pozor na výber octu
Ocot zohráva v kuchyni dôležitú úlohu, ale nesmiete podceniť jeho správny výber. Okrem liehových octov, vhodných...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...