Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Súťaž: Aký ste typ valentínskeho kuchára?

Valentín je sviatok zamilovaných. Tento výnimočný deň však nie je len o zamilovaných dvojiciach. Je to aj láska medzi rodičmi a deťmi, priateľmi alebo súrodencami. Využite jedinečnú príležitosť, ktorá sa naskytá 14. februára. Potešte ľudí, na ktorých vám záleží, prekvapte ich sladkým vyznaním. Láska ide cez žalúdok. :)

Profesionál v zástere

Patríte k tým, ktorí pečú a varia v kuchyni takmer každý deň? Ak vám rôzne chute i  vône nie sú cudzie, ste ten ideálny adept na experimentovanie v kuchyni. Nebojte sa odvážnych či extravagantných kombinácií. Popustite uzdu svojej fantázii a skúste vymyslieť svoj vlastný dezert, ktorý pomenujete podľa milovanej osoby.  Prípadne vyskúšajte recept na Orechové srdiečko.

***SÚŤAŽ***

Čo dobrého pripravíte pre svojich milovaných? Napíšte odpoveď do diskusie pod článkom a troch z vás odmeníme balíčkom Dr.Oetker. Výhercov vyžrebujeme v pondelok 15.2.2016.

Sekundant, s vareškou v ruke po prvýkrát

Ak ste neskúsený alebo len začínajúci kuchár, voľte jednoduché dezerty, ktoré máte pripravené za pár minút. Nepúšťajte sa do zdĺhavých príprav a náročných techník. Riskujete menší výbuch v kuchyni, sklamanie z nevydareného dezertu, a v prípade zamilovaných párov, koniec romantiky na celý večer. Nikto predsa nechce stráviť zvyšok Valentína umývaním riadu a čistenímkuchyne. Sladkosť vyberajte podľa náročnosti tak, aby ste v prvom rade ulahodili chuti obdarovaného.  Skúste recept na Valentínske čokomuffiny.

Valentínske
Zdroj: Dr.oetker

Zábudlivec s nápadom

Ak ste na svätého Valentína pozabudli, nezúfajte. Existujú dezerty, ktoré máte hotové za pár minút, bez zapnutia trúby či sporáka. Stačí, ak viete správne prečítať návod na obale a zmiešať suroviny dokopy. Vyskúšajte taliansku špecialitu Crema Tiramisú od Dr.Oetker. Docielite chutný dezert bez námahy a k spokojnosti obdarovaného.  Alebo jednoducho pripravte pudingové Jahodové potešenie.

Jahodové pokušenie

TIP: Veľa zábavy zažijete aj pri spoločnej príprave jedla a dezertu. Deti a zamilovaní muži obzvlášť radi pomáhajú v kuchyni. :)

Receptové inšpirácie Dr.Oetker nielen na Valentína:

Diskusia (26 príspevkov) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
helkahelenka
14.2.2016 22:32 | |
+0 -0
Na Valentina nesmie chybat nieco sladke. Vzdy upeciem nejaky chutny kolacik a dozdobim ho malymi srdieckami, alebo posypem praskovym cukrom cez srdieckovu sablonu.
Lordy007
14.2.2016 19:42 | |
+0 -0
My sme tento sviatok donedávna ani neoslavovali. No nedá sa prehliadnuť, keďže zo všetkých strán počúvame len o Sv. Valentínovi keď sa pomaly ale isto približuje 14.2. :))) Takže aj u nás v tento deň máme tzv. večer pri sviečkach s dobrou večerou a flašou vínka. Čo sa týka dezertu, jednoznačne tiramisu.
Dorita111
14.2.2016 19:31 | |
+0 -0
Na Valentína zakaždým pripravím sladké prekvapenie, ktoré je vždy originálne či už tvarom alebo chuťou. Tonto raz sú to malé smotanové nepečené torty v tvare srdca. Samozrejme si dám záležať na aranžovaní. K tomu pohár šampanského s jahodou.
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Gratinované
Zapekanie jedál má tiež svoje čaro!
Keď sa jedlo zapeká - gratinuje - na povrchu sa vytvorí chrumkavá kôrka, najčastejšie syrová. Syr sa na povrchu pekne...
hrusky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
slovník
Česko-slovenský gastronomický slovník
Kedlubna, květák, lilek, cizrna, libové maso, kýta, jáhle. Poznáte tieto suroviny? Každý z času na čas natrafíme...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...
Ingredients laid
Talianske špagety Carbonara, už žiadne cestoviny s vajíčkom!
Hriešne hebké a krémové, presne také sú špagety “karbonára“, ktoré si Vaša rodina zamiluje. Na ich prípravu nebudete...
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...