Pridať recept

Súťaž: Priezračne čistý riad s novinkou od Savo

Umývanie riadu patrí ku každodennej rutine snáď v každej rodine. Hoci umývanie riadu nepatrí k obľúbeným domácim prácam, aj špinavá kopa sa dá zvládnuť bez toho, aby vás pri kuchynskom dreze rozboleli nohy alebo dokonca hlava. Chce to len trochu organizácie, správnych kuchynské prípravky a poteší aj pomocník v podobe partnera či ratolestí. Spoločnými silami sa zbavíte špinavého riadu ľahko, rýchlo a najmä hygienicky. Tak hor sa na umývanie!

Dva druhý umývania

Ako umyť špinavý riad vie väčšina z nás. No ako umyť ho umyť dočista a bez zbytočného plytvania času, vody, energie a umývacieho prostriedku, to už tak zrejmé byť nemusí. Pri ručnom umývaní riadu rozlišujeme dva základné postupy. Zatiaľ čo jedni umývajú riad hneď po jeho použití, druhí čakajú až sa nahromadí väčšie množstvo a potom riadu umyjú naraz. Ďalšie delenie prichádza pri metóde ručného umývania. Umývate radšej pod tečúcou vodou alebo si špinavý riad pekne naskladáte do drezu plného vody s prípravkom na umývanie?

***SÚŤAŽ***

Asi iba málokto obľubuje umývaniu riadu. No aj táto činnosť sa dá spríjemniť. Stačí príjemná vôňa a umývanie už nie je až taká veľká otrava. Aká je vaša obľúbená vôňa prípravku na umývanie riadu? Zdôverte sa nám v diskusii pod článkom a traja z Vás získajú absolútnu novinku od značky Savo. Ide o prípravky na umývanie riadu. Výhercov vyžrebujeme v piatok 11.3.2015.

savo na riad
fotogaléria
savo na riad
Zdroj: reklamné foto
Nové Savo Na riad sa vďaka obsahu citrónovej šťavy vyznačuje nekompromisnou odmasťovacou silou (a to aj plastových nádob) a tromi druhmi vôní a zosilňujúcim účinkom. Zelený variant vonia po limetke a jazmíne a účinkuje aj v studenej vode, oranžové Savo s vôňou pomarančového kvetu dokonalo odstraňuje nežiaduce pachy z riadu, modrý prípravok s vôňou limetky a mäty pomáha zachovávať špongiu hygienicky čistú.

Ako na pripálený hrniec?

 

Aj umývanie riadu potrebuje pripraviť. Zvyšky jedál odstráňte vhodným nástrojom do odpadového koša, prípadne do nádoby na kompost. Kuchynským papierom môžete utrieť aj hrubé vrstvy tekutých nánosov. Pod tečúcou studenou vodou opláchnite zvyšky farebných alebo silne aromatických potravín, ako napríklad červenú repu, cesnak a ryby. Pripálené hrnce a plastové nádoby väčšinou spôsobujú na tvári vrásky aj tým najšikovnejším gazdinkám. Je tu ľahká pomoc! Do hrnca napustite trochu teplej vody a pridajte pár kvapiek prípravku na umývanie riadu.

savo na riad
fotogaléria
savo na riad
Zdroj: reklamné foto

Špinavý riad si usporiadajte

Aj pri umývaní riadu je dôležitý systém. Všetky taniere, misky, poháre, hrnčeky, nádoby a príbor si pripravte podľa poradia, v ktorom plánujete riady umývať k ruke na kraj drezu, aby ste nemuseli  počas umývania odbiehať a pokvapkať si vodou celú kuchyňu. Ak ste perfekcionistka a máte dosť miesta: praváci napravo a ľaváci naľavo.

Baktérie na špongii!

Nasledujúce údaje nebudú pre kuchárky a domáce gazdinky, ktoré úpenlivo dbajú o čistotu žiadnym prekvapením. Špongia, ktorou umývate riad, a o ktorých si myslíte, že sú čisté, obsahujú až 200 000-krát viac baktérii, ako doska na toalete. Namiesto očistenia tak môžeme riad síce umyť až sa bude ligotať, ale aj odovzdať naň zopár baktérií. Preto nezabúdajte ukladať hubku na suché miesto a nie hádzať ju do drezu a taktiež ju v pravidelných intervaloch vymieňajte. Môžete tak zabrániť vážnym zdravotným problémom. 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
avi191
10.3.2016 23:42 | |
+0 -0
svieže vône, napr. citrusové alebo ovocné
anka813
10.3.2016 13:43 | |
+0 -0
Ja mám veľmi rada citronové vône.
Shark420
10.3.2016 09:47 | |
+1 -0
Problém vone je že sa nedá špecifikovat. Okrem spomenutého problému, že vela druhov saponátu stráca svoje vone pomerne rýchlo koli tomu že málokto sa hrajká stále so štuplom, zišiel by sa priníp ako majú balóny avšak reverse, že sa otvorí stlačením flaše, alebo niečo take a opatovne zavre sám aby nevyprchal. A už fakt že si navykneme na vonu a prestaneme ju vnímat počase ako tú istú vonavku. Považujem za dobré riešenie, limitované edíciie vony v tomto smere. Obmena je život. Ale preferujem kevetinové a citrusové vone.
Podobné články
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Toto nikdy nehádžte do umývadla, hotová katastrofa!
Toto nikdy nehádžte do umývadla, hotová katastrofa!
Viete, čo by ste nemali nikdy hádzať do umývadla? Týchto deväť vecí určite nie!