Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Video: Domáci ľadový bujón

Stačí plastová forma na ľad, bylinky a olej a za pár minút máte praktický mini bujón na ochutenie vašich polievok, omáčok či mäsa.

Poznáte to: jedlo už je takmer hotové, ale pri finálnom ochutnávaní mu ešte niečo chýba. Trošku čerstvej bazalky, majoránu alebo petržlenovej vňate? Nie je problém. Nájdete ich v mrazničke!

Pekne naporciované na malé, farebné, ľadové kocky. Sú jednoduché na prípravu a vašim jedlám dodajú presne to chýbajúce záverečné „niečo“, ktoré dovedie dielo k dokonalosti.

Tuk zvoľte podľa vašej preferencie (olivový, slnečnicový, sezamový, ... či roztopené maslo). Potom už stačí využiť len tie ingrediencie, ktoré máte po ruke, resp. s ktorými práve pracujete. Takto môžete zužitkovať napríklad zvyšok bylinnej rastlinky zo supermarketu, ak ste do receptu potrebovali iba pár lístkov či stoniek.

Kombinatorike sa medze nekladú:

  • nasekaná bazalka + olivový olej + nastrúhaná citrónová kôra perfektne doplnia omáčky na cestoviny
  • majorán + slnečnicový olej + cesnaková soľ ako bodka pri cesnačke
  • zeler + olivový olej + čierne korenie dochutia polievky
  • rozmarín + roztopené maslo + cesnaková soľ na dochutenie pečeného mäsa 
  • pažítka + roztopené maslo dovedú varené zemiaky či pyré k dokonalosti

 

 Alebo skúste aj sladké variácie:

  • škorica + nastrúhaná pomarančová kôra + roztopené maslo ochutia vašu rannú ovsenú kašu
  • nastrúhaná limetková kôra + sťava z limetky + nasekaná mäta + voda vytvoria farebné ľadové kocky do miešaných nápojov
  • zamraziť môžete aj drobné ovocie na posypanie kaše, či ozdobenie drinkov

 

A takto sa dá miešať donekonečna. Podstatné je, že tieto praktické kombinácie chutí budete mať vždy po ruke a použijete vždy presne toľko, koľko budete potrebovať. 

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Saag2202
12.3.2016 11:47 | |
+9 -5
Taká v o l o v i n a. Na čo by som s tým ešte pracoval, zmrazoval, keď to môžem hodiť priamo do hrnca. Niektorý ľudia sa strašne nudia asi.
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Šalát z mladého
Video: Ako nakrájať karfiol
Karfiol obsahuje ľahko stráviteľné bielkoviny. Nachádzajú sa v ňom vitamíny A, B1, B2, B6, E, C a vitamín K, ktorý...
Tvarohová
Žerucha siata - vitamíny na dosah ruky takmer po celý rok
Je veľmi obľúbená rastlina hlavne kvôli tomu, že má vynikajúcu chuť, je veľmi zdravá, jej pestovanie zvládne naozaj...
Video: Ako jednoducho vykôstkovať čerešne
Máte radi domáce vychytávky, ale nechcete mať plnú kuchyňu špeciálnych nástrojov určených na jednu konkrétnu činnosť...
Cesnakové strúčiky
Video: Ako očistiť cesnak?
Tieto triky vám zaručene uľahčia čistenie cesnaku. Cesnak je možné ošúpať aj bez zápachu na rukách. Neveríte...
Bylinky6
Koreniny a bylinky
Ako zvýrazniť arómu korenínVložte na panvicu vybrané koreniny (najlepšie v celku) a prihrejte ich pri vysokej...
Bylinky sú gastro trend!
Bylinky sa opakovane vracajú ako nielen do našej kuchyne, ale hrajú prím aj v kozmetike  a dekóre. Pre ich výnimočné...
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...