Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Video: Domáci ľadový bujón

Stačí plastová forma na ľad, bylinky a olej a za pár minút máte praktický mini bujón na ochutenie vašich polievok, omáčok či mäsa.

Poznáte to: jedlo už je takmer hotové, ale pri finálnom ochutnávaní mu ešte niečo chýba. Trošku čerstvej bazalky, majoránu alebo petržlenovej vňate? Nie je problém. Nájdete ich v mrazničke!

Pekne naporciované na malé, farebné, ľadové kocky. Sú jednoduché na prípravu a vašim jedlám dodajú presne to chýbajúce záverečné „niečo“, ktoré dovedie dielo k dokonalosti.

Tuk zvoľte podľa vašej preferencie (olivový, slnečnicový, sezamový, ... či roztopené maslo). Potom už stačí využiť len tie ingrediencie, ktoré máte po ruke, resp. s ktorými práve pracujete. Takto môžete zužitkovať napríklad zvyšok bylinnej rastlinky zo supermarketu, ak ste do receptu potrebovali iba pár lístkov či stoniek.

Kombinatorike sa medze nekladú:

  • nasekaná bazalka + olivový olej + nastrúhaná citrónová kôra perfektne doplnia omáčky na cestoviny
  • majorán + slnečnicový olej + cesnaková soľ ako bodka pri cesnačke
  • zeler + olivový olej + čierne korenie dochutia polievky
  • rozmarín + roztopené maslo + cesnaková soľ na dochutenie pečeného mäsa 
  • pažítka + roztopené maslo dovedú varené zemiaky či pyré k dokonalosti

 

 Alebo skúste aj sladké variácie:

  • škorica + nastrúhaná pomarančová kôra + roztopené maslo ochutia vašu rannú ovsenú kašu
  • nastrúhaná limetková kôra + sťava z limetky + nasekaná mäta + voda vytvoria farebné ľadové kocky do miešaných nápojov
  • zamraziť môžete aj drobné ovocie na posypanie kaše, či ozdobenie drinkov

 

A takto sa dá miešať donekonečna. Podstatné je, že tieto praktické kombinácie chutí budete mať vždy po ruke a použijete vždy presne toľko, koľko budete potrebovať. 

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Saag2202
12.3.2016 11:47 | |
+9 -5
Taká v o l o v i n a. Na čo by som s tým ešte pracoval, zmrazoval, keď to môžem hodiť priamo do hrnca. Niektorý ľudia sa strašne nudia asi.
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...
Bunch of lavender
Levanduľa rozvonia vašu kuchyňu
Levanduľa je stále zelený krík s úzkymi šedými listami a fialovými kvetmi. Existuje až 39 druhov levandule, ktoré môžu...
Video: Ako jednoducho vykôstkovať čerešne
Máte radi domáce vychytávky, ale nechcete mať plnú kuchyňu špeciálnych nástrojov určených na jednu konkrétnu činnosť...
Cesnakové strúčiky
Video: Ako očistiť cesnak?
Tieto triky vám zaručene uľahčia čistenie cesnaku. Cesnak je možné ošúpať aj bez zápachu na rukách. Neveríte...
Bylinky6
Koreniny a bylinky
Ako zvýrazniť arómu korenínVložte na panvicu vybrané koreniny (najlepšie v celku) a prihrejte ich pri vysokej...
Bylinky sú gastro trend!
Bylinky sa opakovane vracajú ako nielen do našej kuchyne, ale hrajú prím aj v kozmetike  a dekóre. Pre ich výnimočné...
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...