Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Video: Domáci ľadový bujón

Stačí plastová forma na ľad, bylinky a olej a za pár minút máte praktický mini bujón na ochutenie vašich polievok, omáčok či mäsa.

Poznáte to: jedlo už je takmer hotové, ale pri finálnom ochutnávaní mu ešte niečo chýba. Trošku čerstvej bazalky, majoránu alebo petržlenovej vňate? Nie je problém. Nájdete ich v mrazničke!

Pekne naporciované na malé, farebné, ľadové kocky. Sú jednoduché na prípravu a vašim jedlám dodajú presne to chýbajúce záverečné „niečo“, ktoré dovedie dielo k dokonalosti.

Tuk zvoľte podľa vašej preferencie (olivový, slnečnicový, sezamový, ... či roztopené maslo). Potom už stačí využiť len tie ingrediencie, ktoré máte po ruke, resp. s ktorými práve pracujete. Takto môžete zužitkovať napríklad zvyšok bylinnej rastlinky zo supermarketu, ak ste do receptu potrebovali iba pár lístkov či stoniek.

Kombinatorike sa medze nekladú:

  • nasekaná bazalka + olivový olej + nastrúhaná citrónová kôra perfektne doplnia omáčky na cestoviny
  • majorán + slnečnicový olej + cesnaková soľ ako bodka pri cesnačke
  • zeler + olivový olej + čierne korenie dochutia polievky
  • rozmarín + roztopené maslo + cesnaková soľ na dochutenie pečeného mäsa 
  • pažítka + roztopené maslo dovedú varené zemiaky či pyré k dokonalosti

 

 Alebo skúste aj sladké variácie:

  • škorica + nastrúhaná pomarančová kôra + roztopené maslo ochutia vašu rannú ovsenú kašu
  • nastrúhaná limetková kôra + sťava z limetky + nasekaná mäta + voda vytvoria farebné ľadové kocky do miešaných nápojov
  • zamraziť môžete aj drobné ovocie na posypanie kaše, či ozdobenie drinkov

 

A takto sa dá miešať donekonečna. Podstatné je, že tieto praktické kombinácie chutí budete mať vždy po ruke a použijete vždy presne toľko, koľko budete potrebovať. 

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Saag2202
12.3.2016 11:47 | |
+9 -5
Taká v o l o v i n a. Na čo by som s tým ešte pracoval, zmrazoval, keď to môžem hodiť priamo do hrnca. Niektorý ľudia sa strašne nudia asi.
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...
Ingredients laid
Talianske špagety Carbonara, už žiadne cestoviny s vajíčkom!
Hriešne hebké a krémové, presne také sú špagety “karbonára“, ktoré si Vaša rodina zamiluje. Na ich prípravu nebudete...
Video: Ako jednoducho vykôstkovať čerešne
Máte radi domáce vychytávky, ale nechcete mať plnú kuchyňu špeciálnych nástrojov určených na jednu konkrétnu činnosť...
Cesnakové strúčiky
Video: Ako očistiť cesnak?
Tieto triky vám zaručene uľahčia čistenie cesnaku. Cesnak je možné ošúpať aj bez zápachu na rukách. Neveríte...
Bylinky6
Koreniny a bylinky
Ako zvýrazniť arómu korenínVložte na panvicu vybrané koreniny (najlepšie v celku) a prihrejte ich pri vysokej...
Bylinky sú gastro trend!
Bylinky sa opakovane vracajú ako nielen do našej kuchyne, ale hrajú prím aj v kozmetike  a dekóre. Pre ich výnimočné...
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...