Akú formu vanilky máte najradšej?
Struk na sto spôsobov
Ak pripravujete džem, ovocný toping alebo puding, vložte celý struk do hrnca pri varení. Príjemná vanilková vôňa sa bude niesť celou domácnosťou. Struk v celku sa dá využiť aj pri príprave domáceho vanilkového cukru. Stačí ho umiestniť do nádoby s práškovým alebo kryštálovým cukrom po dobu niekoľkých dní. Vyškrabané semienka z vnútra struku sa perfektne hodia na lahodné krémy, domácu zmrzlinu alebo sladké pečivo. Rozomletý struk vám zase rozvonia cesto koláčov.
Vanilkový cukor nad zlato
Asi žiadna gazdiná sa v kuchyni nezaobíde bez vanilkového cukru. Ten nesmie chýbať v poctivých receptoch našich starých mám, ako aj vanilkových variáciách moderných kuchárok. Prírodná vanilka obsahuje okrem vanilínu aj ďalších najmenej dvesto látok, ktorých zmes je znalcami oceňovaná ako výnimočná. Ak si neplánujete cukor vyrábať sami doma, v obchodoch dbajte na výber toho kvalitného, z výťažku vanilky pravej.
Extrakt z vanilky pravej
Prezraďte nám
Nemôže ani vo vašej domácnosti chýbať vanilka? S akou formou vanilky sa vám najlepšie pracuje? Podeľte sa s nami v diskusii o váš názor a skúsenosti.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.