Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Akú formu vanilky máte najradšej?

Vanilka je vďaka svojej chuti a vôni nenahraditeľnou ingredienciou v príprave mnohých dezertov. Jej čaro poznali už starodávni Aztékovia, ktorí ju využívali ako afrodiziakum v nápojoch alebo liečivo na povzbudenie organizmu. Dnes ju máme k dispozícii v rôznych formách, ako extrakt, cukor alebo struk. Akú podobu vanilky preferujete v príprave dezertov najviac?

Struk na sto spôsobov

Ak pripravujete džem, ovocný toping alebo puding, vložte celý struk do hrnca pri varení. Príjemná vanilková vôňa sa bude niesť celou domácnosťou. Struk v celku sa dá využiť aj pri príprave domáceho vanilkového cukru. Stačí ho umiestniť do nádoby s práškovým alebo kryštálovým cukrom po dobu niekoľkých dní. Vyškrabané semienka z vnútra struku sa perfektne hodia na lahodné krémy, domácu zmrzlinu  alebo sladké pečivo. Rozomletý struk vám zase rozvonia cesto koláčov.

droetker vanilka
Zdroj: Reklamné foto

Vanilkový cukor nad zlato

Asi žiadna gazdiná sa v kuchyni nezaobíde bez vanilkového cukru. Ten nesmie chýbať v poctivých receptoch našich starých mám, ako aj vanilkových variáciách moderných kuchárok. Prírodná vanilka obsahuje okrem vanilínu aj ďalších najmenej dvesto látok, ktorých zmes je znalcami oceňovaná ako výnimočná. Ak si neplánujete cukor vyrábať sami doma, v obchodoch dbajte na výber toho kvalitného, z výťažku vanilky pravej.

Extrakt z vanilky pravej

droetker vanilka
Zdroj: Reklamné foto
Ak sa vám v dezertoch žiada intenzívna prírodná chuť vanilky, zvoľte nový Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar od Dr.Oetker. Celú hodnotu obsahu vanilkového struku teraz získate v lyžičke Extraktu, vyrobeného z kvalitnej vanilky pestovanej na ostrove Madagaskar. Použiť ho môžete pri pečení, pri príprave vanilkových krémov, omáčok či nápojov. Jeho dávkovanie je jednoduché a navyše bez nutnosti práce so strukom. Stačí pár kvapiek extraktu a vaše dezerty získajú neopakovateľnú chuť a vôňu prírodnej vanilky.

Prezraďte nám

Nemôže ani vo vašej domácnosti chýbať vanilka? S akou formou vanilky sa vám najlepšie pracuje? Podeľte sa s nami v diskusii o váš názor a skúsenosti.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...
Karamelová
Súťaž receptové bleskovky! Téma receptu: Domáca zmrzlina
Každý týždeň iná blesková súťaž s magazínom Dobruchut.sk o knižky, ktoré vás potešia. Téma tohto týždňa je Domáca...
Grape molasses
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Bunch of lavender
Levanduľa rozvonia vašu kuchyňu
Levanduľa je stále zelený krík s úzkymi šedými listami a fialovými kvetmi. Existuje až 39 druhov levandule, ktoré môžu...
Bzenecký ocot
Pozor na výber octu
Ocot zohráva v kuchyni dôležitú úlohu, ale nesmiete podceniť jeho správny výber. Okrem liehových octov, vhodných...
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...