Pridať recept

Patizón

Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.

Patizón sa radí medzi tekvice. Tvar má okrúhly a sploštený s nepravideľným zvlneným po okrajoch. Farbu máva bielu alebo žltkastú  Sú plné vitamínov a minerálov. Také najhlavnejšie sú draslík a železo. Najvhodnejšie sú malé plody, ktoré sa zbierajú pár dní po odkvete. Jeho využitie v kuchyni je veľké. Môže sa dusiť, variť, vyprážať, piecť, plniť mäsom, použiť na prípravu polievok, omáčok, do šalátov. Chuťovo sú podobné baklažánom alebo vyprážanému syru. Často sa používa aj ako jesenná dekorácia.

Recepty na prípravu patizónu

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
umyvacka riadu somat
Súťaž: Vyhrajte celoročné umývanie so Somatom!
Umývačka riadu je v dnešnej dobe neodeliteľnou súčastou mnohých domácností. Dobruchut.sk a Henkel pre vás...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Team skoly
Unikátna ŠKOLA VARENIA v nákupnom centre
RADOSŤ VARIŤ – nový kulinársky projekt v Polus City Cente. Škola varenia v Polus City Center má názov...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...