Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.
Patizón sa radí medzi tekvice. Tvar má okrúhly a sploštený s nepravideľným zvlneným po okrajoch. Farbu máva bielu alebo žltkastú Sú plné vitamínov a minerálov. Také najhlavnejšie sú draslík a železo. Najvhodnejšie sú malé plody, ktoré sa zbierajú pár dní po odkvete. Jeho využitie v kuchyni je veľké. Môže sa dusiť, variť, vyprážať, piecť, plniť mäsom, použiť na prípravu polievok, omáčok, do šalátov. Chuťovo sú podobné baklažánom alebo vyprážanému syru. Často sa používa aj ako jesenná dekorácia.
Recepty na prípravu patizónu
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.