Pridať recept

Patizón

Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.

Patizón sa radí medzi tekvice. Tvar má okrúhly a sploštený s nepravideľným zvlneným po okrajoch. Farbu máva bielu alebo žltkastú  Sú plné vitamínov a minerálov. Také najhlavnejšie sú draslík a železo. Najvhodnejšie sú malé plody, ktoré sa zbierajú pár dní po odkvete. Jeho využitie v kuchyni je veľké. Môže sa dusiť, variť, vyprážať, piecť, plniť mäsom, použiť na prípravu polievok, omáčok, do šalátov. Chuťovo sú podobné baklažánom alebo vyprážanému syru. Často sa používa aj ako jesenná dekorácia.

Recepty na prípravu patizónu

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Droetker jablkovy kolac
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému jesenné recepty o 7 balíčkov produktov a pomocníkov...
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Zena ovocie jedlo stravovanie
Viete, aké je to správne jedlo pre vašu dušu?
Zemiaková kaša, hranolčeky, špagety so syrom, sekaná a ďalšie chutné jedlá nemusia byť síce dobré...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...