Urodilo sa vám veľa hrachu? Spravte si hráškovú polievku
Hrach v surovom stave obsahuje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, a je známy svojim obsahom B vitamínov. Bohatý na kyselinu listovú a minerály ako železo, vápnik, draslík, sodík, zinok...
Čítala som, že pomocou hrachových klíčkov sa liečia pacienti s histamínovou intoleranciou. Hrachové klíčky sú výborným zdrojom enzýmov. Používame ich doma do smoothies, alebo do šalátov, marinované v limete, v závitkoch rias...
Hrachovú polievku máme radi aj v surovom stave, len tak namixované zelené svieže bobuľky s kokosovou vodou, či mliekom, cesnakom....deti si ho radi lúpu pri rozprávke.
Na polievku, ktorú som dnes varila potrebujete okrem hrachu aj iné ingrediencie. Všetky sú bežné a zelenej či bielej farby, tak som hladinu „domaľovala“ čiernym sezamom. Aj ten je veľmi užitočný, obsahuje veľa vápnika. Cuketové lupienky, sú nasušené čipsy minuloročnej úrody cukety v mojej mini záhradke. V sklenenom pohári vydržia dlho a využiť ich môžete dokonca aj na sladko s medom.
Ingrediencie
- 300g zeleného hrášku
- 300g brokolice
- 200g ošúpanej cukety
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu vody
- biele korenie
- soľ
- čierny sezam
- 50g masla
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.