Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiaky - 9 cenných rád ako na ne

Zistite ako zemiaky rýchlejšie uvariť či osviežiť alebo ako zabrániť ich vykypeniu...

Slováci milujú zemiaky

Zemiaky majú na našich stoloch naozaj stabilné, tradičné miesto od nepamäti. V mnohých rodinách sa konzumujú takmer denne v rôznych podobách. Prinášame vám 9 zaujímavých rád.

Zemiakové tipy a triky

  1. najskôr sa rozhodnite čo idete variť a potom kúpte vhodný typ zemiakov,
  2. zemiaky, ktoré sú zjavne poškodené alebo naklíčené v žiadnom prípade nekupujeme,
  3. skoré zemiaky kupujeme len pre okamžitú spotrebu, neskoré do zásoby na zimu,
  4. zemiaky budú uvarené rýchlejšie, ak k nim pridáme trošku kypriaceho prášku do pečiva, masla alebo svetlého piva,
  5. staré zemiaky budú mať lepšiu chuť, ak do vody pridáme citrónovú šťavu, cukor či mlieko,
  6. zemiaky šúpeme a krájame až tesne pred varením a po krájaní ich už neumývame,
  7. ak ku zemiakom pridáte trochu oleja nemali by vykypieť z hrnca,
  8. pečené zemiaky solíme až ku koncu, prípadne až upečené,
  9. staré zemiaky zalievame studenou vodou a privedieme k varu, naopak nové zemiaky hádžeme do vriacej vody

 

Ešte viac zaujímavých faktov o zemiakoch.

 

Chutné a overené recepty na váš e-mail!

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
som_som
8.2.2019 14:01 | |
+29 -2
No a posledna rada je, že najlepšie je ich vypestovat doma 😏
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Pomelo
Pomelo - vitamínová bomba na sychravé dni
Pre niekoho symbol šťastia, pre niekoho najväčší citrus na svete, no pre väčšinu podmanivé a delikátne spojenie...
Mascarpone
Lahodný krémový syr - mascarpone
Mascarpone nie je len krémový syr do tiramisu či cheesecaku. Je to komplexná ingrediencia, ktorá má svoje pevné miesto...
Tvaroh
Biela pochúťka plná bielkovín - tvaroh!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami. Spoznajte ho...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.