Pridať recept

LaPetit. Chutne pri stole

Monika Kóňová je právnička a obľúbená foodblogerka, ktorá pre vás pripravila viac ako 90 overených receptov. Tie potešia nielen pri stole, ale aj pri varení. V jej knihe LaPetit – Spolu pri stole nájdete recepty na rýchle večere na každý deň, ale aj skvelé víkendové varenie, a to všetko prispôsobené sezónnym surovinám podľa ročných období.

Monika sa tiež s vami podelí o svoje tipy, ako a čo skladovať, prečo je výhodnejšie kúpiť jedno kura, naporciovať ho a oblafnúť recept, kde je potrebný vývar, ale aj ako si ho doma pripraviť a mať vždy po ruke.
Jar, leto, jeseň i zima získajú s LaPetit celkom novú chuť.

Pozrite si VIDEO reportáž z krstu knihy:

Recepty na víkendové varenie sú urobené tak, aby ste si mohli dopriať famózne raňajky, dobrý obed a koláč alebo dobrú večeru. „Musím povedať, že recept na ricottové lievance s makom alebo toasty s avokádom a vajíčkom, či anglické raňajky vo verzii pre nás ženy a pánov zároveň sú u nás doma naozaj stálice,“ prezradila Monika.

Cez týždeň sú zasa recepty zamerané hlavne na rýchle polievky, ktoré zasýtia. Aj toasty, cestoviny, šaláty a recepty, kde krásne spracujete zvyšky z víkendového kuriatka, či kačice. Tak aby sa nič nevyhodilo.

 

Vyskúšajte recept, ktorý nájdete v knihe LaPetit – Spolu pri stole:

la petit
fotogaléria
la petit
Zdroj: bux.sk
Avokádovo-čokoládový puding

Keď ochutnáte tento čokoládový puding, ktorý je navyše raw, zdravý, bez zbytočného cukru, verte mi, že iný už nikdy nebudete chcieť. Avokádo je také univerzálne a chutné, že tento recept sa stane vaším najlepším kamarátom, keď bude mať chuť na čokoládu.

4 menšie poháriky
10 minút

Suroviny:
2 zrelé avokáda
2 menšie zrelé banány
4 ČL kvalitného kakaa + trochu na posypanie
1 ČL kokosového cukru (prípadne iného sladidla)
1 granátové jablko

POSTUP:
Všetky suroviny okrem granátového jablka dajte do väčšieho pohára a všetko dobre rozmixujete tyčovým mixérom. Mixujte úplne dohladka.
Ochutnajte, či je puding dosť sladký, pridajte semiačka asi z polovice granátového jablka a už len lyžicou premiešajte.
Opatrne vložte do pohárov, posypte ešte ďalšími zrniečkami granátového jablka a už len jemne poprášte kakaom.

Vyše 90 overených receptov nájdete v knihe foodblogerky Moniky Kóňovej LaPetit – Spolu pri stole.

Napísané: 19.12.2016
Zdroj text: Bux.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Čokoládová torta s domácou šľahačkou a čerstvými jahodami
Bez čokolády to nejde. Mnohí, najmä ženy, o tomto ani neargumentujú. Ak sa k tomu pridá šľahačka a jahody,...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Kosik
Víťazné recepty súťaže Vianoce s Penamom
Penam a Dobruchut.sk pre vás pripravili súťaž o 5 košíkov plných dobrôt.  Víťazné recepty sme vyžrebovali...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...