Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrón zatočí so škvrnami, zápachom a nečistotou

Citróny sa hodia nie len do čaju ;) Vyskúšajte tieto triky! Citróny sú ozaj všestranní pomocníci nie len v kuchyni, ale aj v domácnosti.
  • Ak nechcete, aby ovocie alebo zelenina zhnedli, stačí ich pokvapkať citrónovou šťavou.
  • Máte zafarbené ruky napríklad z cvikle? Opäť postačí, ak si ruky pokvapkáte citrónovou šťavou, necháte ju chvíľu pôsobiť a potom si ruky jednoducho umyjete mydlom.
  • Špinavú mikrovlnnú rúru vyčistíte jednoducho tak, že do misky alebo hrnčeka vyžmýkate citrónovú šťavu a na 5 minút túto nádobu aj so šťavou zapnete na najvyšší výkon. Po 5 minútach mikrovlnnú rúru stačí len pretrieť mokrou handričkou.
  • Máte pocit, že je Vaše biele prádlo šedé? Už nepotrebujete žiadne chemické bielidlo! Veľký hrniec naplňte vodou, pridajte na plátky nakrájané citróny a túto vodu nechajte prejsť varom. Potom do nej vložte na 1 hodinu prádlo a vyperte ho obvyklým spôsobom.
  • Po krájaní niektorých potravín ostávajú na drevenej doske fľaky alebo nepríjemný zápach. Vyriešiť sa to dá veľmi jednoducho, vezmete polovičku citrónu, prejdete ňou po doske a šťavu necháte 20 minút pôsobiť. Škvrny a zápach za ten čas zmizne a doska bude opäť ako nová!
  • Chcete aby umývačka riadu pekne voňala? Pred každým umytím vložte do priestoru na príbory vyžmýkaný citrón.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Linzer
Nemecká kuchyňa
Spolková republika Nemecko je tvorená šestnástimi spolkovými krajinami, v ktorých býva viac než 82 miliónov obyvateľov...
Azijska kuchyna jedlo
Spoznajte Ázijskú kuchyňu a vychutnajte si jej čaro!
Najznámejšími ázijskými kuchyňami sú japonská, thajská, čínska a indická kuchyňa. Medzi typické špeciality v Japonsku...
kuchyna
Vidiecka kuchyňa je v móde
Kuchyňa je svätyňou pre každú gazdinku. Dokážeme v nej vypnúť, relaxovať, vykúzliť chutné jedlá, ktoré nielen potešia,...
Zidovske jedlo
Židovská a Izraelská kuchyňa
Židia sa oddávna stravovali podľa biblických predpisov. Tie napríklad zakazujú jesť mäso svine, koňa, osla a iných...
hrncekovy kolac
Spravte aj obyčajný koláč neobyčajným!
Hrnčekové koláče patria k najjednoduchším a najobľúbenejším. Prezradíme vám jednoduchý trik, vďaka ktorému budú ešte...
citrón
Citróny prinesú slnko do Vašej kuchyne!
Krásne voňajú, dodávajú nápojom, dezertom a šalátom sviežu chuť, a dokonca blahodarne pôsobia na naše zdravie. Citróny...
Vybrali sme pre vás
čili
Diabolské plody - čili papričky!
Diabolské plody - čili papričky!
Čili papričky rastú na cca 1 meter vysokých kríkoch v tropických a subtropických oblastiach. Väčšinou sú spájané práve...
škorica
Škorica, to nie je len korenina!
Škorica, to nie je len korenina!
Keď sa povie slovko škorica, každého určite napadnú samé sladké dobroty ako sú osie hniezda, jablková štrúdľa, perník,...
Šalát z mladého karfiolu
Video: Ako nakrájať karfiol
Video: Ako nakrájať karfiol
Karfiol obsahuje ľahko stráviteľné bielkoviny. Nachádzajú sa v ňom vitamíny A, B1, B2, B6, E, C a vitamín K, ktorý...