Pridať recept

Inšpirovaná fanúšikmi, ocenená foodblogermi. Takto vyzerá nová bageta Pierre Baguette

Niekoľko mesiacov ste mohli na www.tvojabageta.sk písať tipy na domáce jedlá, ktoré by ste chceli vidieť v bagete slovenskej značky Pierre Baguette. Motiváciou bol nielen honorár, ale i vlastná tvár na obale novej bagety, ktorá sa oficiálne dostane do predaja. Výsledok už dnes môžete aj ochutnať – novú bagetu podľa domáceho jedla kúpite v supermarketoch aj na čerpačkách.

 

Najviac zaujal bôčik

Výber bol naozaj náročný a mňa samého fanúšikovia niektorými jedlami veľmi prekvapili. Hlavne som nečakal, že ich bude tak veľa,“ hovorí so smiechom Marek Ort, známy šéfkuchár, ktorý v Pierre Baguette dohliada na vývoj nových produktov. Tip na domáce jedlo, ktoré sa malo stať základom novej bagety, napísalo na www.tvojabageta.sk takmer 1 500 ľudí. „Skúšali sme rôzne chute, no nakoniec sme vybrali „pečený bôčik“, ktorý do súťaže prihlásila naša fanúšička Katka. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, pretože bôčik je mastnejšie mäsko, takže je to tak trochu výzva všetko zladiť tak, aby boli chute vyvážené,“ dodáva šéfkuchár.

 

Takto Marek Ort a výherkyňa Katka pripravovali prvú bagetu podľa domáceho jedla

Medzi prvými novinku ochutnala Fresshion

Známa blogerka využila právo prvej exkluzívnej ochutnávky spolu s foodblogerom Samuelom, ktorému bageta pripomenula nedeľný obed od mamičky. Rebeka alias Fresshion si zasa spomenula na rodinnú grilovačku. „Bôčik je domáce jedlo, takže sme radi, že vyvoláva typické rodinné asociácie,“ hodnotí ich reakcie Marek Ort. Video z ochutnávky foodblogerov a všetky doterajšie výstupy projektu nájdete na Facebooku Pierre Baguette.

Aj nová bageta sa bude piecť v Sládkovičove

Pôjde síce o limitovanú edíciu, no je to plnohodnotný produkt, ktorý je vyrábaný rovnako ako všetky ostatné produkty slovenského výrobcu. „Zemiakové cesto na novú bagetu si vyrábame u nás v Sládkovičove, kde si bagety aj sami pečieme. Bôčiková sa stane plnohodnotným článkom nášho portfólia. Sami sme zvedaví, či ostaneme len pri limitovanej edícii alebo ju zaradíme do trvalej ponuky, necháme sa prekvapiť,“ Uzatvára šéfkuchár. 

Chcete sa aj vy stať autorom novej bagety?

Bôčiková podľa Katky ešte len dorazila na regály supermarketov a čerpačiek, no v Pierre Baguette už pomýšľajú na ďalší ročník. Ak by vznikla ďalšia limitovaná edícia, možno to budete práve vy, kto navrhne ďalšiu oficiálnu bagetu Pierre Baguette. Ak si chcete byť istý, že nezmeškáte svoju šancu, nechajte svoj kontakt už teraz na www.tvojabageta.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
31.5.2017 18:20 | |
+1 -0
Blahoželám víťazke, bageta vyzera super.
Podobné články
Vianocna obletka predjedlo
EXTRA: Tradičné recepty na Štedrú večeru!
Možno sa vám to už zdá otrepané, no Vianoce nemožno označiť inak ako za najkrajší deň v roku. Pri spoločne...
testujem
Návrat k tradíciám? Naši predkovia mali zdravé Vianoce.
Počas celého roka sa nám darí krotiť kilá. Až kým neprídu Vianoce. Sviatky sa v našej kultúre tradične...
Krehke rezy
Súťaž o sladké balíčky džemov
Magazín Diva.sk a ovocné džemy Schwartau pre vás pripravili súťaž o chutné džemy špičkovej kvality...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Sladký sendvič z lásky
Výhercovia súťaže Aký ste typ valentínskeho kuchára?
Dr.Oetker a Dobruchut.sk pre vás pripravili valentínsku súťaž o tri balíčky Dr.Oetker. Vašou úlohou bolo...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...