Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Súťaž: Milujete domáce džemy? Zavariť si ich je hračka

Nie nadarmo sa vraví, že domáce chutia najlepšie. Vedeli to už naše staré mamy, ktoré starostlivo zavárali každé leto a jeseň, aby zaplnili svoje police v komore. Preberte štafetu po svojich blízkych a ukážte im, že nie ste žiadne béčko.

Súťaž Zavárame s Dr. Oetker

Droetker log

O čo súťažíte?

7x balíček produktov a pomocníkov na zaváranie od Dr. Oetker v hodnote 50 eur

Pravidlá súťaže

Do súťaže sa môže zapojiť každá čitateľka alebo čitateľ magazínu Dobruchut.sk jednoduchým spôsobom. Stačí od 17.7 do 31.7.2017 pridať na www.dobruchut.sk vlastný recept na vlastnou fotkou alebo vlastný fotorecept s vlastnými fotkami, v ktorom použije ako surovinu aj výrobok od Dr.Oetker. Súťažná téma je zaváranie. Recept musí byť zaradený aj do súťažnej kategórie Zavárame s Dr. OetkerPridajte recept na chutnú zaváraninu alebo recept so zaváraninou. Autor môže počas trvania súťaže pridať neobmedzené množstvo receptov. 

Do súťaže budú zaradené len recepty pridané počas trvania súťaže. Výhercov vyhlásime v utorok 1.8.2017. Víťazi budú vyžrebovaní. Nárok na výhru zaniká, ak výherca nereaguje (spätným zaslaním poštovej adresy a telefónneho čísla) na informáciu o výhre zaslanú e-mailom najneskôr do 7 dní od odoslania e-mailu zo strany dobruchut.sk.

Príprava domácich džemov vám nezaberie veľa času a radosť z výsledku je neopísateľná. Stačí nasledovať týchto 5 krokov:

1. V receptoch na zaváranie sa vždy používa pripravené t. j. umyté a očistené, prípadne odkôstkované ovocie a zelenina. Každý druh zeleniny však obsahuje podľa odrody rôzny podiel odpadu. Množstvo ovocia, príp. zeleniny, si môžete rýchlo a jednoducho vypočítať pomocou zaváracej kalkulačky.

Ovocie starostlivo umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Poškodené miesta, stopky, jadrá a kôstky odstránime. Ovocie nakrájame na malé kúsky alebo rozmixujeme na kašu a odvážime.

2. Nakrájané ovocie vložíme do veľkého hrnca so širokým dnom. Ak použijeme prípravok Gelfix, najprv ho zmiešame s 2 polievkovými lyžicami cukru z odváženého množstva cukru, potom premiešame s ovocím. Ak použijeme Želírovací cukor, zmiešame odvážené ovocie priamo s ním.

zavaranie
zavaranie Dr.Oetker
Zdroj: Dr.oetker

3. Príprava s Gelfix: Všetko privedieme za stáleho miešania na silnom plameni do varu a 1 minútu dôkladne povaríme. Len čo sa všetko za stáleho miešania varí, pridáme zvyšok cukru. Zmes za stáleho miešania opäť privedieme do varu, varíme 5 minút a odložíme zo sporáka. Prípadnú penu odstránime.

Príprava so Želírovacím cukrom: Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Prípadnú penu odstránime. Teraz navyše môžete vyskúšať novinku Želírovací cukor so Stéviou 3:1, vďaka ktorému si pripravíte džem so zníženým obsahom kalórii a s výraznou chuťou ovocia. 

4. Nezabudnite na želírovaciu skúšku. Naneste 1 – 2 kávové lyžičky horúcej zaváraniny na malý tanierik, ktorý ste predtým krátko nechali v chladničke. Pokiaľ vzorka stuhne do 5 minút, stuhne dostatočne aj zvyšok džemu v pohároch.

5. Hotovú zaváraninu ihneď naplníme až po okraj do pripravených pohárov a uzatvoríme viečkami. Poháre necháme asi 5 minút stáť dnom nahor.

 

Inšpirujte sa:

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
20.7.2017 19:31 | |
+0 -0
Tento rok nezaváram, ale milujem domáce kompóty, džemy, rôsoly.
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Mascarpone
Lahodný krémový syr - mascarpone
Mascarpone nie je len krémový syr do tiramisu či cheesecaku. Je to komplexná ingrediencia, ktorá má svoje pevné miesto...
Tvaroh
Biela pochúťka plná bielkovín - tvaroh!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami. Spoznajte ho...
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.