Pridať recept

Keď šéfujete vy: Vychytávky, s ktorými sa budete v kuchyni obracať

Efektivitu práce v kuchyni ovplyvňuje veľa faktorov. Niekedy sú to pomôcky, inokedy hrnce a panvice, no veľmi zaváži aj výber spotrebiča. Aj vďaka týmto vychytávkam môžete v kuchyni ušetriť čas, ale i energiu.

Vaša chladnička môže byť väčšia. Oveľa väčšia.

Mnohí by túžili po tom, aby bola chladnička doslova nekonečná a zmestilo sa do nej čo najviac potravín. Žiaľ, aj tá najväčšia chladnička je priestorom obmedzená, teda v prvom rade rozhoduje to, ako v nich potraviny uskladníte.

Miestom s najviac nevyužívaným potenciálom sú dvierka. Zmestí sa sem len veľmi málo druhov potravín. Problémom je veľkosť odkladacích poličiek a tiež to, že sa nedokážu prispôsobiť „komplikovanejším“ tvarom. Na trhu sú však aj chladničky, ktoré si s týmto problémom vedia šikovne poradiť. Chladničky AEG sú napríklad vybavené technológiou CustomFlex ktorá umožňuje sekcie v dvierkach preusporiadať ako stavebnicu lego. Poličky, príchytky a nádoby sa dajú posúvať ľubovoľným spôsobom.

 

Umývanie riadu: S jógou alebo bez?

Od čias umývačiek je už upratovanie po večeri, ale aj veľkých oslavách, iba otázka naloženia a vyloženia riadu. Aj keď nám tieto zázračné prístroje v kuchyni pomáhajú, prinášajú tiež  nútené cvičenie – ohýbanie sa pri ukladaní a vykladaní každého taniera či pohára.

Veľa kuchárov využíva umývačku aj počas samotného varenia. Ukladajú do nej použité hrnce a náradie, ktoré tak nezavadzajú pri ďalšom varení. No čo ak by sa spodný kôš dal jednoducho zdvihnúť na úroveň drezu a ušetrili by ste tak niekoľko desiatok zbytočných ohnutí?

Umožňuje to technológia ComfortLift od AEG. Napĺňanie a vykladanie umývačky je s ňou otázkou pár sekúnd a rozhodne pri tom nehrozí seknutie v krížoch.

AEG
fotogaléria
AEG
Zdroj: AEG

Šikovné zaobchádzanie s nožom

Pri nožoch sú dôležité vždy dve veci: kde ho odkladáme a ako s ním zaobchádzame. Pokiaľ nôž ukladáte do zásuviek spolu s ostatným príborom, je to jednak nepraktické, no taktiež pre vás nebezpečné. Nože sa tu zbytočne tupia, nepohodlne vyberajú a pri chvíľkovej nepozornosti sa o ne môžete veľmi ľahko porezať. Alternatívou a zároveň ideálnym riešením je preto magnetická lišta, ktorú v kuchyni umiestnite presne tam, kam potrebujete.

Na krájanie zeleniny a ďalších potravín by ste bez výnimky mali používať dosky na krájanie. Ideálne ak ich odlišujete i farebne – zelená na ovocie a zeleninu, biela na pečivo a syry, červená na mäso a podobne. Čo však s prebytočným odpadom z potravín? Nemeckí bratia Schreiterovci mysleli aj na to – pozrite si ako vyzerá doska na krájanie s vlastnými miskami na odpad.

 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
AEG odmieňa zákazníkov večerou od šéfkuchára
Zariaďujete si kuchyňu a nemáte čas na varenie? Značka AEG vám pri kúpe nových spotrebičov pripraví večeru...
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
AEG
AEG pribaľuje k spotrebičom aj šéfkuchára
Návšteva reštaurácie je vždy veľkým zážitkom. Obzvlášť, ak v nej pripravuje rozličné jedlá špičkový kuchár.
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
AEG
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
AEG
Chladnička nesmie byť skladisko
Snažíte sa jesť vyvážene, všímame si pôvod potravín, dávate pozor na ich zloženie... Zamysleli ste sa však...