Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

2 sladké recepty zo slzovky

Na kurzoch sa snažím odovzdať mojim klientom svoju veľmi pozitívnu skúsenosť. Všetky orechy, jadierka, zrniečka, semienka, strukoviny pred ich použitím namočím. Zvyčajne je to večer pred spaním, teda u mňa okolo polnoci. To je vtedy ak viem, čo na druhý deň použijem. Všetky vysušené semená alebo orechy spustia vo vode klíčiaci proces a teda sa enzymaticky nabijú. Strukoviny zas premývaním zmiernia svoje „nafukovacie“ účinky.

Slzovku som premyla vlažnou vodou, čím som ju zároveň zbavila ja prachu z baliarní. Namočila som ju na 8 hodín. Ráno sme začali kurz práve so slzovkovou kašou.  Slzovku sme najskôr uvarili v čistej vode.

Slzovka
Slzovka
Zdroj: Henrieta Peškovičová

Nechali vychladnúť a odkvapkať. Prvý recept je lahôdka z tofu, pretože kurz bol zameraný aj na vegánsku kuchyňu, teda sme aj recepty tak poňali. Aby sme potvrdili život bez rafinovaného cukru, použili sme javorový sirup a na slzovku výživný a chutný kokosový cukor (nektár z kvetov kokosu).

Jahodový dezert z tofu so slzovkou na karamele

Jahodový dezert

Ingrediencie

200g bieleho bio tofu, 2 PL javorového sirupu, 5 dozretých sladkých jahôd, 3 mrazené marhule,  1 vydlabaný mladý thajský kokos dužina (pokojne si namočte aj strúhaný kokos), 2 PL slzovky uvarenej na al dente, 4PL kokosového cukru, šťava z jedného pomaranča, za hrsť vlašských orechov

Postup na prípravu

Sladká kaša zo slzovky s moringou

Sladká kaša
Sladká kaša zo slzovky s moringou
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

Ingrediencie

2PL uvarenej slzovky, 4 Pl ryžových vločiek, 2 Pl konopných lúpaných jadierok, 2 PL čokoládovej moringy (alebo moringy prášok a 2 PL kakaa), jahody podľa chuti, 2 PL strúhaného kokosu, 2 PL kokosového cukru alebo ryžového sirupu

Postup na prípravu

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.