Pridať recept

Čo dokáže para

Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne obchádzať drahé reštaurácie. Postačia kvalitné suroviny, chuť variť a najmä perfektná technológia, ktorá vás v tom nenechá samých. Dostatok priestoru, automatické nastavenie množstva pary, špeciálna teplotná sonda – to sú zbrane multifunkčných rúr od AEG – vašich nových partnerov v kuchyni.

Jedlo pripravené na pare je bez chuti

Nie je! Teda, nemusí byť, ak sa pripraví správne. Pokrmy, ktoré pripravujeme v pare si zachovávajú svoju prirodzenú chuť; ak nám to však nestačí, môžeme do vody pridať bylinky, nakrájanú cibuľu, suché biele víno, citrónovú šťavu.

Parenie je zdravšie ako varenie

 

Veru tak. Zelenina si varením zachová iba 30 % vitamínu C; pri príprave jedla použitím pary to však je až 40 % tohto dôležitého vitamínu. Ak v parnej rúre pripravujeme mäso, či ryby, vôbec nemusíme používať tuk. Jedlo je tak ľahšie stráviteľné, diétnejšie, pritom však stále chutné a šťavnaté. Ak necháme mäso, či ryby pred podávaním niekoľko minút odpočívať, šťava sa rovnomerne rozloží a jedlo chutí lahodnejšie.

Parné varenie vám ušetrí čas

Vône jedál, ktoré pomocou pary pripravujete v rúre, sa nezmiešajú. Naraz môžete pripravovať mäso, zemiaky aj zeleninu. Na troch úrovniach, ktoré parné rúry od AEG majú, to pohodlne zvládnete. Senzor vlhkosti automaticky nastaví správne množstvo pary, čím zabezpečí šťavnatú konzistenciu a intenzívnu chuť jedla. Para okrem toho poslúži aj na rozmrazovanie zeleniny - stačí 5 až 10 minút vo vyhriatej rúre. Ak v pare pripravujete mäso, nestráca z hmotnosti toľko, ako pri bežnom pečení. Pri varení v pare prichádza približne o 10 % hmotnosti, pri pečení až o 40 %.

S varením v pare je viac starostí

Multifunkčné parné rúry s prehľadom zvládnu všetko to, čo akákoľvek rúra vo vašej kuchyni a k tomu vám ponúknu ešte množstvo ďalších možností. Zabudnite na nepraktické naparovacie podložky, ktoré sa používali v minulosti pri buchtách či knedliach aj na  umývanie množstva súčastí elektrických parných hrncov. Programy na parné čistenie účinne odstraňujú zvyšky jedál. Pri pyrolitickom čistení sa zase všetky nečistoty premenia na jemný popol, ktorý sa dá ľahko zotrieť.

Varenie v pare je príliš komplikované

Pečenie, grilovanie, varenie v pare. Programov, ktoré parné rúry AEG ponúkajú je veľa, napriek tomu sa nemusíte báť, že sa v nich stratíte, či nedokážete zorientovať. Na špeciálnych kurzoch varenia vás kuchári z AEG naučia s parnými rúrami pracovať a dokonale využiť všetky možnosti, ktoré tieto spotrebiče ponúkajú. Kysnuté cesto bude nadýchanejšie, mäso šťavnatejšie, zelenina chutnejšia. Je čas na najchutnejší zážitok s minimom námahy.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG
AEG odmieňa zákazníkov večerou od šéfkuchára
Zariaďujete si kuchyňu a nemáte čas na varenie? Značka AEG vám pri kúpe nových spotrebičov pripraví večeru...
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
AEG
AEG pribaľuje k spotrebičom aj šéfkuchára
Návšteva reštaurácie je vždy veľkým zážitkom. Obzvlášť, ak v nej pripravuje rozličné jedlá špičkový kuchár.
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
AEG
Chladnička nesmie byť skladisko
Snažíte sa jesť vyvážene, všímame si pôvod potravín, dávate pozor na ich zloženie... Zamysleli ste sa však...