Pridať recept

Horúca, intenzívna alebo vlhká para?

Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí pokrm suchým horúcim vzduchom, ktorý ho môže vysušiť, ale parná rúra dodá aj paru. Pridaná vlhkosť zlepšuje chuť, štruktúru aj farbu pokrmov a zároveň sa postará o chrumkavý povrch a šťavnaté vnútro.

Funkcia Vlhká para

Rúra s touto funkciou ponúka parnú tepelnú úpravu so 100% vlhkosťou vnútri rúry. Jedlo si tak zachováva väčšie množstvo živín a minerálov, sviežu farbu a príprava trvá kratšie ako pri iných spôsoboch úpravy. Para tiež zabraňuje vysušovaniu jedla, preto je možné túto funkciu používať aj na jeho opätovné zohrievanie. Ideálne je používať vlhkú paru na prípravu knedlí, ryže, zemiakov, zeleniny, rýb ale aj mäsa.

Funkcia Intenzívna para

 

Táto funkcia kombinuje paru s bežným teplovzdušným ohrevom. Intervalové pečenie s 50% vlhkosťou vo vnútri rúry je vhodné najmä na prípravu väčších kusov mäsa ako je, napríklad, bravčové koleno, bôčik alebo jahňací chrbát. Vhodná je aj na pečenie celej kačice, husi alebo kuraťa. Keďže sa mäso pečie pri 50% pary, zostáva šťavnaté a chutné.

Funkcia Horúca para

Pri funkcii horúca para je vlhkosť vnútri rúry 25%, zvyšok je teplovzdušný ohrev. Pomocou tejto funkcie je najvhodnejšie pripravovať pečivo, sekanú, bravčové rebrá či opätovne ohrievať mäso a prílohy bez toho, aby sa vysušili.

Jednou zo zbraní multifunkčných rúr od AEG je automatické nastavenie množstva pary. Parná rúra BSK792320M disponuje teplotnou sondou, vďaka ktorej môžete merať teplotu stredu vášho pokrmu počas samotnej prípravy.

Ak ste si práve kúpili parnú rúru alebo jej kúpu plánujete, využite príležitosť a naučte sa variť v pare na kurze varenia.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.