Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom

Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte do originálneho trojobalu.

Ingrediencie na 4 porcie

Šalát

  • 3 červené repy
  • 20 ml olivového oleja
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • soľ a čierne korenie
  • 2 biele čakanky
  • 1 vetvička pažítky
  • 50 g soli

Orechy

  • 40 g vlašských orechov
  • 50 g masla
  • štipka cayenského korenia
  • 10 g krupicového cukru
  • soľ

Zálievka

  • 15 ml balzamikového octu
  • 45 ml olivového oleja
  • 5 g cukru
  • soľ a korenie

Ochutená strúhanka

  • 50 g strúhanky Panko
  • kôra z 1 citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate

Obaľované syry

  • 4 kozie syry Crotin
  • 50 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica olivového oleja
    alobal

Postup

Do misky nasypeme soľ a do nej zapichneme čakanku spodnou časťou dolu. Toto všetko prikryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke. Soľ vytiahne z čakanky horkosť. 

Dobre opláchnutú a osušenú repu potrieme olivovým olejom, preložíme do dierovanej nádoby a dáme na 2 hodiny variť do rúry s funkciou Varenie v pare pri teplote 96 °C. Po vychladnutí ošúpeme a rozkrájame na kocky 2 × 2 cm.

Vlašské orechy opečieme na masle pri miernom ohreve dozlatista, precedíme a ihneď ochutíme soľou, korením a cukrom. Z balzamikového octu, olivového oleja, cukru, soli a korenia vyšľaháme v miske ľahkú zálievku na šalát.

V mise zmiešame strúhanku Panko, kôru z citróna, drvený cesnak a nasekaný petržlen. Kozí syr obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a pripravenej ochutenej strúhanke Panko. Syry vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry s funkciou Teplovzdušné pečenie pri teplote 230 °C cca na 6 minút (do sfarbenia).

Čakanku vyberieme zo soli, opláchneme ju a osušíme, rozkrájame na šestiny a zbavíme hlúbu. V miske premiešame listy čakanky s repou a všetko zľahka ochutíme zálievkou.

Šalát rozložíme na taniere, ozdobíme orechmi a nasekanou pažítkou. Nakoniec navrch každého šalátu pridáme usmažené kozie syry.

Viac receptov nájdete na stránke http://www.aeg.sk/local/recipes/ alebo v kuchárskej knihe, ktorú si môžete stiahnuť zdarma tu: http://kucharkasteambake.mojeaeg.sk/

 

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Chladnička nesmie byť skladisko
Snažíte sa jesť vyvážene, všímame si pôvod potravín, dávate pozor na ich zloženie... Zamysleli ste sa však nad tým,...
zeleninová
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov a vo vašej novej...
AEG
Keď šéfujete vy: Vychytávky, s ktorými sa budete v kuchyni obracať
Efektivitu práce v kuchyni ovplyvňuje veľa faktorov. Niekedy sú to pomôcky, inokedy hrnce a panvice, no veľmi zaváži aj...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...