Pridať recept

Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom

Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte do originálneho trojobalu.

Ingrediencie na 4 porcie

Šalát

  • 3 červené repy
  • 20 ml olivového oleja
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • soľ a čierne korenie
  • 2 biele čakanky
  • 1 vetvička pažítky
  • 50 g soli

Orechy

  • 40 g vlašských orechov
  • 50 g masla
  • štipka cayenského korenia
  • 10 g krupicového cukru
  • soľ

 

Zálievka

  • 15 ml balzamikového octu
  • 45 ml olivového oleja
  • 5 g cukru
  • soľ a korenie

Ochutená strúhanka

  • 50 g strúhanky Panko
  • kôra z 1 citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate

Obaľované syry

  • 4 kozie syry Crotin
  • 50 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica olivového oleja
    alobal

Postup

Do misky nasypeme soľ a do nej zapichneme čakanku spodnou časťou dolu. Toto všetko prikryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke. Soľ vytiahne z čakanky horkosť. 

Dobre opláchnutú a osušenú repu potrieme olivovým olejom, preložíme do dierovanej nádoby a dáme na 2 hodiny variť do rúry s funkciou Varenie v pare pri teplote 96 °C. Po vychladnutí ošúpeme a rozkrájame na kocky 2 × 2 cm.

Vlašské orechy opečieme na masle pri miernom ohreve dozlatista, precedíme a ihneď ochutíme soľou, korením a cukrom. Z balzamikového octu, olivového oleja, cukru, soli a korenia vyšľaháme v miske ľahkú zálievku na šalát.

V mise zmiešame strúhanku Panko, kôru z citróna, drvený cesnak a nasekaný petržlen. Kozí syr obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a pripravenej ochutenej strúhanke Panko. Syry vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry s funkciou Teplovzdušné pečenie pri teplote 230 °C cca na 6 minút (do sfarbenia).

Čakanku vyberieme zo soli, opláchneme ju a osušíme, rozkrájame na šestiny a zbavíme hlúbu. V miske premiešame listy čakanky s repou a všetko zľahka ochutíme zálievkou.

Šalát rozložíme na taniere, ozdobíme orechmi a nasekanou pažítkou. Nakoniec navrch každého šalátu pridáme usmažené kozie syry.

Viac receptov nájdete na stránke http://www.aeg.sk/local/recipes/ alebo v kuchárskej knihe, ktorú si môžete stiahnuť zdarma tu: http://kucharkasteambake.mojeaeg.sk/

 

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
AEG odmieňa zákazníkov večerou od šéfkuchára
Zariaďujete si kuchyňu a nemáte čas na varenie? Značka AEG vám pri kúpe nových spotrebičov pripraví večeru...
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
AEG
AEG pribaľuje k spotrebičom aj šéfkuchára
Návšteva reštaurácie je vždy veľkým zážitkom. Obzvlášť, ak v nej pripravuje rozličné jedlá špičkový kuchár.
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
AEG
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
AEG
Chladnička nesmie byť skladisko
Snažíte sa jesť vyvážene, všímame si pôvod potravín, dávate pozor na ich zloženie... Zamysleli ste sa však...