Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Aj vám chutia výdatné krémové polievky?

Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.

Ingrediencie na 5 porcií

  • 250 g sladkých zemiakov
  • 200 g koreňového zeleru
  • 250 g mrkvy
  • 250 g petržlenu
  • 2 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky tymianu
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 500 ml zeleninového vývaru
  • morská soľ
  • čerstvo zomleté čierne korenie
  • 1 hrnček šošovice beluga alebo hnedo-zelenej šošovice
  • 3 hrnčeky vody alebo vývaru
  • bylinky alebo restované oriešky na servírovanie

Postup

Šošovicu si namočte ideálne deň vopred. Očistite batáty, zeler, petržlen, mrkvu a nakrájajte ich na väčšie kúsky. Mrkva aj petržlen môžu zostať vcelku. Zeleninu dajte do perforovaného pekáča a pečte s funkciou Varenie v pare pri teplote 99 °C približne 30 minút.

Šalotku nakrájajte na kocky, dajte ju do hrnca spolu s maslom a osmažte do mäkka. Pridajte prepasírovaný cesnak, tymian, bobkový list a ešte chvíľu restujte. Medzitým si do mäkka uvarte šošovicu v trojnásobnom množstve vody alebo vývaru.

Hotovú zeleninu a cibuľový základ bez bobkového listu a tymianu rozmixujte spolu s teplým vývarom na hladký krém. Polievku osoľte, okoreňte, vmiešajte do nej smotanu a už len krátko povarte. Na záver pridajte uvarenú a scedenú šošovicu.

Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou, obilnými klíčkami alebo napríklad restovanými orieškami.

Viac receptov nájdete na stránke http://www.aeg.sk/local/recipes/ alebo v kuchárskej knihe, ktorú si môžete stiahnuť zdarma tu: http://kucharkasteambake.mojeaeg.sk/.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
AEG
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich používame už...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov a vo vašej novej...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.