Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Aj vám chutia výdatné krémové polievky?

Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.

Ingrediencie na 5 porcií

  • 250 g sladkých zemiakov
  • 200 g koreňového zeleru
  • 250 g mrkvy
  • 250 g petržlenu
  • 2 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky tymianu
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 500 ml zeleninového vývaru
  • morská soľ
  • čerstvo zomleté čierne korenie
  • 1 hrnček šošovice beluga alebo hnedo-zelenej šošovice
  • 3 hrnčeky vody alebo vývaru
  • bylinky alebo restované oriešky na servírovanie

Postup

Šošovicu si namočte ideálne deň vopred. Očistite batáty, zeler, petržlen, mrkvu a nakrájajte ich na väčšie kúsky. Mrkva aj petržlen môžu zostať vcelku. Zeleninu dajte do perforovaného pekáča a pečte s funkciou Varenie v pare pri teplote 99 °C približne 30 minút.

Šalotku nakrájajte na kocky, dajte ju do hrnca spolu s maslom a osmažte do mäkka. Pridajte prepasírovaný cesnak, tymian, bobkový list a ešte chvíľu restujte. Medzitým si do mäkka uvarte šošovicu v trojnásobnom množstve vody alebo vývaru.

Hotovú zeleninu a cibuľový základ bez bobkového listu a tymianu rozmixujte spolu s teplým vývarom na hladký krém. Polievku osoľte, okoreňte, vmiešajte do nej smotanu a už len krátko povarte. Na záver pridajte uvarenú a scedenú šošovicu.

Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou, obilnými klíčkami alebo napríklad restovanými orieškami.

Viac receptov nájdete na stránke http://www.aeg.sk/local/recipes/ alebo v kuchárskej knihe, ktorú si môžete stiahnuť zdarma tu: http://kucharkasteambake.mojeaeg.sk/.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
AEG
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov a vo vašej novej...
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich používame už...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...