Pridať recept

Aj vám chutia výdatné krémové polievky?

Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.

Ingrediencie na 5 porcií

  • 250 g sladkých zemiakov
  • 200 g koreňového zeleru
  • 250 g mrkvy
  • 250 g petržlenu
  • 2 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky tymianu
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 500 ml zeleninového vývaru
  • morská soľ
  • čerstvo zomleté čierne korenie
  • 1 hrnček šošovice beluga alebo hnedo-zelenej šošovice
  • 3 hrnčeky vody alebo vývaru
  • bylinky alebo restované oriešky na servírovanie

Postup

Šošovicu si namočte ideálne deň vopred. Očistite batáty, zeler, petržlen, mrkvu a nakrájajte ich na väčšie kúsky. Mrkva aj petržlen môžu zostať vcelku. Zeleninu dajte do perforovaného pekáča a pečte s funkciou Varenie v pare pri teplote 99 °C približne 30 minút.

 

Šalotku nakrájajte na kocky, dajte ju do hrnca spolu s maslom a osmažte do mäkka. Pridajte prepasírovaný cesnak, tymian, bobkový list a ešte chvíľu restujte. Medzitým si do mäkka uvarte šošovicu v trojnásobnom množstve vody alebo vývaru.

Hotovú zeleninu a cibuľový základ bez bobkového listu a tymianu rozmixujte spolu s teplým vývarom na hladký krém. Polievku osoľte, okoreňte, vmiešajte do nej smotanu a už len krátko povarte. Na záver pridajte uvarenú a scedenú šošovicu.

Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou, obilnými klíčkami alebo napríklad restovanými orieškami.

Viac receptov nájdete na stránke http://www.aeg.sk/local/recipes/ alebo v kuchárskej knihe, ktorú si môžete stiahnuť zdarma tu: http://kucharkasteambake.mojeaeg.sk/.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG
AEG odmieňa zákazníkov večerou od šéfkuchára
Zariaďujete si kuchyňu a nemáte čas na varenie? Značka AEG vám pri kúpe nových spotrebičov pripraví večeru...
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
AEG
AEG pribaľuje k spotrebičom aj šéfkuchára
Návšteva reštaurácie je vždy veľkým zážitkom. Obzvlášť, ak v nej pripravuje rozličné jedlá špičkový kuchár.
AEG
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
AEG
Chladnička nesmie byť skladisko
Snažíte sa jesť vyvážene, všímame si pôvod potravín, dávate pozor na ich zloženie... Zamysleli ste sa však...