Nabitá kuchárka na každý deň
Knižka Nabitá kuchárka obsahuje recepty, ktoré nabíjajú úžasnou energiou. Naštartujú vás, zaženú jarnú únavu, povzbudia a urobia dobre chuťovým pohárikom. Niektoré recepty sú až neuveriteľne jednoduché, ľahké a rýchle. Stačí pár surovín a je to. Nielen nabité raňajky, obedy a večere, ale aj recepty na nabité dezerty, snacky či nabité nápoje.
„Jedlo by nám naozaj malo prospievať a dávať energiu... dobré je dostať do seba každé tri hodiny malé množstvo stravy, ktorá obsahuje zdravé tuky, komplexné sacharidy, ovocie, bielkoviny a kvalitne to prežuť,“ tvrdí osobná fitness trénerka Veronika Hanáková, ktorá sa venuje štúdiu nových trendov vo svete výživy a fitness.
- 70 zdravých receptov z bežne dostupných surovín.
- Chutné jedlá na raňajky, obedy, večere, dezerty, snacky a nápoje.
- Rýchle recepty nenáročné na prípravu rôznych výživových smerov.
- Výživové hodnoty, čas prípravy a počet porcií pri každom recepte.
- Inšpiratívne rozhovory s odborníkmi na zdravú stravu.
- Užitočné rady a tipy o zdravých potravinách.
V knihe sa tiež dozviete:
- Ako získať energiu (nielen) z jedla.
- Čo je základom úspešného chudnutia a udržania si postavy.
- Najviac energie vám v živote odoberá...
O kaloricky vyváženej strave a spôsobe jedenia pred a po cvičení hovorí v knihe Nabitá kuchárka Eva Dvoráčková, kedysi modelka, dnes profíčka vo svete fitness. „Veľmi dôležitý je pohľad na našu stravu ako jeden celok. Napríklad sacharidy. Ak máme dlhodobý nedostatok, budeme pociťovať únavu. Tiež sa môžu dostaviť aj tráviace a vylučovacie problémy, pretože vám možno bude chýbať vláknina. Je dobré dať si pred tréningom sacharidy kvôli energii, ale celkový nedostatok sacharidov náš tréning ovplyvní viac než to, že si ich nedodáme pred samotným tréningom. Neodporúčam vynechávať žiadnu makroživinu.“
Vyskúšajte recept z knihy Nabitá kuchárka:
Fitness cheesecake
Suroviny:
KORPUS: 100 g ovsených vločiek, 50 g kokosu alebo orechov, 1 banán, 1 vajíčko, kokosový olej.
KRÉM: 250 g odtučneného tvarohu, 250 g hrudkovitého tvarohu, 1 vajíčko, 50 g vanilkového proteínu (stévia alebo med), ovocie, želatína.
Postup:
Kokos alebo pomleté orechy zmiešame s ovsenými vločkami. V druhej miske si vidličkou rozpučíme banán a zmiešame s vajíčkom. Následne všetko spolu zmiešame a podľa potreby pridáme rozpustený kokosový olej, aby nám vznikla lepivá hmota.
Danú hmotu natlačíme do tortovej formy 26 cm, vyloženej papierom na pečenie. Rúru si zohrejeme na 170 stupňov.
Medzitým si pripravíme krém zmiešaním všetkých ingrediencií, ktorý nanesieme na korpus. Pečieme cca 20 minút.
Kým sa nám pečie cheesecake, pripravíme si ovocie na ozdobenie.
Do hrnca si dáme variť ovocie s troškou vody. Po zovretí necháme mierne ovocie rozvariť a pridáme pripravenú želatínu. Danú zmes vylejeme na upečený cheesecake.
Necháme vychladnúť, stuhnúť a servírujeme s opečenými ovsenými vločkami.
70 zdravých, chutných a FIT receptov nájdete v knihe Nabitá kuchárka.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.