Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Syry, ktoré milujú gril

5 receptov na takmer okamžitý kulinársky pôžitok v podobe horúcich syrov priamo z grilu.

Nebojte sa experimentovať

Existujú syry, ktoré milujú opekanie na grile. A nemusia to byť len syry, ktoré sú na pultoch vyslovene označené heslom „na gril“. Nad žeravými uhlíkmi môžete rozohriať naozaj takmer každý syr.

Tvrdšie syry ako napríklad oštiepok rozrežte na menšie časti, aby sa prehriali a zvláčneli po celom povrchu. Tie mäkšie tipu brie môžete pre istotu zabaliť do alobalu.

Syry sú zväčša dostatočne slané. To však neznamená že ich nemôžeme pred úpravou mierne vylepšiť. Pravidlá dochucovania sú podobné ako u mäska  - cesnak, čili, bylinky, olivový olej ba dokonca med, ktorý krásne vybalancuje slanosť syra.   

Grilovaný syr bude hotový do pár minút a skvele spríjemní čakanie na mäsko. Ale výborne funguje aj ako samostatné jedlo s chrumkavým pocesnakovaným pečivom a sviežim šalátom či čerstvým ovocím.

Skrátka pri budúcom nákupe surovín na grilovačku – určite neobíďte oddelenie syrov. Budete v siedmom nebi!

Popri grilovaní mäsa si ugrilujeme aj syr.

Úžasný grilovaný hermelín na montrealsky spôsob s chrumkavoou grilovanou zeleninou.

Kto je gurmán a má rád plesňové syry určite si pochutí na grilovanom sedlčanskom zrejúcom syre Pepin so zlatou a chrumkavou kôrkou. A túto...

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lentilka0607
14.1.2019 10:53 | |
+0 -0
Grilovaný hermelín je topka! mne chutia ale aj tie klasické syry na gril čo sa dajú kúpiť no skúšala som aj tento liptov ikeď nie je určený na gril no mne to chutilo ešte viac - https://www.letakomat.sk/kaufland/zilina-od-stvrtka-10-01-2019/?page=48 no mne chutí asi aj tak každý syr :)
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Grilovanie
Grilovanie
Mäso by sa malo piecť aspoň 10 minút a teplota vo vnútri mäsa by mala dosiahnuť aspoň 70 stupňov. Ak doň pichnete...
Grilovaný ananás
Rýchla delikatesa – grilované ovocie
7 tipov ako pripraviť ovocné dezerty priamo z grilu.
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Krevety
Chutnali ste už krevety? Krevetový šalát je mňam
Krevety sú plné proteínov, selénu, železa a kalcia, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny,  pritom majú nízky obsah tuku...
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť jedálničkov...
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.