Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Syry, ktoré milujú gril

5 receptov na takmer okamžitý kulinársky pôžitok v podobe horúcich syrov priamo z grilu.

Nebojte sa experimentovať

Existujú syry, ktoré milujú opekanie na grile. A nemusia to byť len syry, ktoré sú na pultoch vyslovene označené heslom „na gril“. Nad žeravými uhlíkmi môžete rozohriať naozaj takmer každý syr.

Tvrdšie syry ako napríklad oštiepok rozrežte na menšie časti, aby sa prehriali a zvláčneli po celom povrchu. Tie mäkšie tipu brie môžete pre istotu zabaliť do alobalu.

Syry sú zväčša dostatočne slané. To však neznamená že ich nemôžeme pred úpravou mierne vylepšiť. Pravidlá dochucovania sú podobné ako u mäska  - cesnak, čili, bylinky, olivový olej ba dokonca med, ktorý krásne vybalancuje slanosť syra.   

Grilovaný syr bude hotový do pár minút a skvele spríjemní čakanie na mäsko. Ale výborne funguje aj ako samostatné jedlo s chrumkavým pocesnakovaným pečivom a sviežim šalátom či čerstvým ovocím.

Skrátka pri budúcom nákupe surovín na grilovačku – určite neobíďte oddelenie syrov. Budete v siedmom nebi!

Popri grilovaní mäsa si ugrilujeme aj syr.

Úžasný grilovaný hermelín na montrealsky spôsob s chrumkavoou grilovanou zeleninou.

Kto je gurmán a má rád plesňové syry určite si pochutí na grilovanom sedlčanskom zrejúcom syre Pepin so zlatou a chrumkavou kôrkou. A túto...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
hellmans sutaz
Súťaž: Rozpáľ to na grile
Ak ste doteraz tomuto gastro trendu nepodľahli, rýchlo sa to zmení. Vôňa grilovaného jedla si podmaní doslova každého...
Krevety
Chutnali ste už krevety? Krevetový šalát je mňam
Krevety sú plné proteínov, selénu, železa a kalcia, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny,  pritom majú nízky obsah tuku...
Grilovanie maso
Extra tipy pre grilovanie!
Grilovačka s priateľmi či rodinou je úžasný zážitok. Vôňa dreveného uhlia, lahodné mäso, šťava stekajúca po brade... Na...
Grilovacka3
Tipy a triky: Ako správne grilovať?
Cítite, ako vám šťava z lahodne ugrilovaného mäsa steká po brade a všetci naokolo stíchnu, aby si vychutnali dobré...
Grilovanie
Grilovanie
Mäso by sa malo piecť aspoň 10 minút a teplota vo vnútri mäsa by mala dosiahnuť aspoň 70 stupňov. Ak doň pichnete...
Grilovaný ananás
Rýchla delikatesa – grilované ovocie
7 tipov ako pripraviť ovocné dezerty priamo z grilu.
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.