Syry, ktoré milujú gril: Vynikajúce pochúťky hotové za pár minút
Nebojte sa experimentovať
Existujú syry, ktoré milujú opekanie na grile. A nemusia to byť len syry, ktoré sú na pultoch vyslovene označené heslom „na gril“. Nad žeravými uhlíkmi môžete rozohriať naozaj takmer každý syr.
Tvrdšie syry ako napríklad oštiepok rozrežte na menšie časti, aby sa prehriali a zvláčneli po celom povrchu. Tie mäkšie tipu brie môžete pre istotu zabaliť do alobalu.
Syry sú zväčša dostatočne slané. To však neznamená, že ich nemôžeme pred úpravou mierne vylepšiť. Pravidlá dochucovania sú podobné ako u mäska - cesnak, čili, bylinky, olivový olej ba dokonca med, ktorý krásne vybalancuje slanosť syra.
Grilovaný syr bude hotový do pár minút a skvele spríjemní čakanie na mäsko. Ale výborne funguje aj ako samostatné jedlo s chrumkavým pocesnakovaným pečivom a sviežim šalátom či čerstvým ovocím.
Skrátka pri budúcom nákupe surovín na grilovačku určite neobíďte oddelenie syrov. Budete v siedmom nebi!
Syr s bielou plesňou ochutený mletou paprikou, granulovaným cesnakom a čerstvo zomletým čiernym korením:
Hotové jedlo v podobe horúceho hermelínu a grilovanej zeleniny:
Úžasný grilovaný hermelín na montrealsky spôsob s chrumkavoou grilovanou zeleninou.
Cyperský syr s voňavými letnými cherry paradajkami:
Grilovaný syr s bielou plesňou dochutený sladkým brusnicovým kompótom:
Hermelín s cesnakom a oreganom sa k sebe veľmi dobre hodia:
Viete, ktorý syr je najzdravší?
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.