Pridať recept

Fliačky ako základ obľúbených receptov

Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.

Dobroty, ktoré nestarnú

Veru tak! Malé cestovinové štvorčeky - quadrucci alebo po našom fliačky sú jednou z najpopulárnejších cestovín na Slovensku. Túto výsadu si vyslúžili, pretože spolu s rezancami boli najdostupnejšie na pultoch samoobslúh minulého storočia, ale tiež preto, lebo ak sa pripravovali doma – bolo jednoduché ich vytvarovať – prosto narezaním.   

Stali sa teda základom pre notoricky známe jedlá, ktoré majú niekoľko spoločných čŕt: sú jednoduché, výdatné a výborné. Či už sa bavíme o internátových šunkaflekoch, sobotnom granadíre alebo fliačkoch s kapustou  - všetky sa tradujú dodnes a poznajú ich snáď všetky generácie. Navyše každé zo spomenutých jedál je vo svojom základe veľmi chutné, ale počas svojej existencie nabralo jednu či viac surovín, ktoré ho ešte o kúsok vylepšujú.

Aké fliačky si teda pripravíme dnes?

Domáce cestoviny sú vždy naj...

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
9.11.2018 09:25 | |
+1 -0
Granadír som mala od ranného detstva rada... U nás sa varí tiež... Niekedy si urobím fliačky sama, dobré sú aj kupované... Cibuľu robím pomaly a hlavne na masti - kačacej, či bravčovej... Odkedy manžel, keď sa chystali s kolegami vyrábať klobásy, našiel na Bazoši vynikajucu - 111% -nu papriku - kľúčové slová: "DOLNOZEMSKA PAPRIKA" vypracovala som aj toto jednoduché jedlo do dokonalosti...
Podobné články
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
15-minútové cestoviny na tie najchutnejšie spôsoby: Zásoba perfektných receptov pre zaneprázdnených, zamilujete
15-minútové cestoviny na tie najchutnejšie spôsoby: Zásoba perfektných receptov pre zaneprázdnených, zamilujete si všetky!
Hľadáte rýchle a chutné recepty na cestoviny? Tu ste správne! Máme pre vás 10 najpopulárnejších druhov...
Fliačky s kapustou
Poznáte ŠIFLÍKY? Tento recept robím vždy, keď chcem ušetriť! Je jednoduchý, rýchly a tak chutný, večera za 3 eurá
Aj vy hľadáte na večeru rýchle a jednoduché jedlá? Pripravte si spolu s nami tento recept, ktorý z vášho...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...