Fliačky ako základ obľúbených receptov
Dobroty, ktoré nestarnú
Veru tak! Malé cestovinové štvorčeky - quadrucci alebo po našom fliačky sú jednou z najpopulárnejších cestovín na Slovensku. Túto výsadu si vyslúžili, pretože spolu s rezancami boli najdostupnejšie na pultoch samoobslúh minulého storočia, ale tiež preto, lebo ak sa pripravovali doma – bolo jednoduché ich vytvarovať – prosto narezaním.
Stali sa teda základom pre notoricky známe jedlá, ktoré majú niekoľko spoločných čŕt: sú jednoduché, výdatné a výborné. Či už sa bavíme o internátových šunkaflekoch, sobotnom granadíre alebo fliačkoch s kapustou - všetky sa tradujú dodnes a poznajú ich snáď všetky generácie. Navyše každé zo spomenutých jedál je vo svojom základe veľmi chutné, ale počas svojej existencie nabralo jednu či viac surovín, ktoré ho ešte o kúsok vylepšujú.
Aké fliačky si teda pripravíme dnes?
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.