Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fliačky ako základ obľúbených receptov

Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.

Dobroty, ktoré nestarnú

Veru tak! Malé cestovinové štvorčeky - quadrucci alebo po našom fliačky sú jednou z najpopulárnejších cestovín na Slovensku. Túto výsadu si vyslúžili, pretože spolu s rezancami boli najdostupnejšie na pultoch samoobslúh minulého storočia, ale tiež preto, lebo ak sa pripravovali doma – bolo jednoduché ich vytvarovať – prosto narezaním.   

Stali sa teda základom pre notoricky známe jedlá, ktoré majú niekoľko spoločných čŕt: sú jednoduché, výdatné a výborné. Či už sa bavíme o internátových šunkaflekoch, sobotnom granadíre alebo fliačkoch s kapustou  - všetky sa tradujú dodnes a poznajú ich snáď všetky generácie. Navyše každé zo spomenutých jedál je vo svojom základe veľmi chutné, ale počas svojej existencie nabralo jednu či viac surovín, ktoré ho ešte o kúsok vylepšujú.

Aké fliačky si teda pripravíme dnes?

Domáce cestoviny sú vždy naj...

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dariama
9.11.2018 09:25 | |
+1 -0
Granadír som mala od ranného detstva rada... U nás sa varí tiež... Niekedy si urobím fliačky sama, dobré sú aj kupované... Cibuľu robím pomaly a hlavne na masti - kačacej, či bravčovej... Odkedy manžel, keď sa chystali s kolegami vyrábať klobásy, našiel na Bazoši vynikajucu - 111% -nu papriku - kľúčové slová: "DOLNOZEMSKA PAPRIKA" vypracovala som aj toto jednoduché jedlo do dokonalosti...
Zobraz celú diskusiu
Podobné články
Domáce cestoviny
Doma pripravené cestoviny? Žiaden problém!
Jednoduchý recept na cestovinové cesto a zopár trikov ako vytvoriť niektoré základné tvary cestovín.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne druhy mäsa...
Cestoviny
Video: Úžasné cestoviny z jedného hrnca
Rýchlo, delikátne a bez riadu.
Syrové makaróny
TOP 5 cestovinových večerí
Takto si najradšej pripravujete cestoviny u vás doma.
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Cooking Bolognese
Inšpirujte sa talianskou kuchyňou - omáčka Bolognese!
Bolonská omáčka, pasta alla Bolognese alebo bolonské ragú. Áno, stále sme pri tej istej talianskej paradajkovej omáčke...
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.