Pridať recept

Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti

Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa považujete za gastrodobrodruha alebo konzervatívneho klasika, náš test vám pomôže spoľahlivo odhaliť, či vaše predstavy zodpovedajú každodennej realite. Stačí odpovedať ÁNO/NIE na desať jednoduchých otázok:

  1. Keď otvoríte menu v reštaurácii, obyčajne poznáte všetky suroviny?
  2. Vyhľadávate jedlá, ktorých názov vám nič nehovorí, len preto, aby ste mohli spoznať ich chuť?
  3. Vedeli by ste hneď teraz opísať chuť kurkumy?
  4. Naštvete sa ,keď vám namiesto batátov prinesú obyčajné zemiaky?
  5. Dokážete rozoznať bulgur od kuskusu?
  6. V reštaurácii sa čašníka nikdy nezabudnete opýtať, akú konkrétnu ryžu použil v prílohe?
  7. Viete, kde by ste vo svojom obľúbenom obchode hľadali syr Halloumi?
  8. Keď jedlo v reštaurácii nemá aspoň tri exotické ingrediencie, zavrhnete ho so slovami „to si môžem dať aj doma?“
  9. Najradšej máš jedlá, ktoré majú dlhšie názvy a sú zložené z čo najväčšieho počtu ingrediencií?
  10. Ak si chceš dať chlieb so syrom, musí to byť minimálne croque monsieur?

 

Ak ste na väčšinu otázok odpovedali áno, pravdepodobne ste človek, ktorý miluje objavovanie nových chutí a neprejde deň, aby ste nemali na obed niečo, čo opäť obohatí váš gastrosvet. Ak boli vaše odpovede skôr záporné, možno by ste mali vstúpiť do pomysleného klubu klasikov, ktorí nedajú dopustiť na poctivé jedlá, ktorá poznajú už roky. Pre vás máme skvelý tip: populárny slovenský výrobca balených jedál Pierre Baguette, ktorý už vyše 20 rokov pečie a plní balené jedlo v Sládkovičove, práve predstavil svoju novinku Ringo, ktorá obsahuje čisto iba suroviny, ktorých chuť si viete predstaviť aj o polnoci. Ringo Vajce so slaninou, Ringo Šunka s horčicou alebo Ringo Tuniak s olivami nájdete v sieti Kaufland. Viac informácií nájdete na http://www.pierrebaguette.eu/ringo

PIERRE BAGUETTE SENDVIC
fotogaléria
PIERRE BAGUETTE SENDVIC
Zdroj: PIERRE BAGUETTE

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Držíte diétu alebo by ste chceli schudnúť? Pozvite si na tanier jednoduchý cottage cheese. Tento mliečny...
Púpavový sirup - ako ho pripraviť?
Púpavový sirup - ako ho pripraviť?
Púpava môže pomôcť zmierniť zápal, podporiť funkciu pečene, pôsobiť proti rakovine alebo pomáhať...
Aký je rozdiel medzi džúsom, nektárom a ovocným nápojom? Mnohí ľudia majú mylnú predstavu
Aký je rozdiel medzi džúsom, nektárom a ovocným nápojom? Mnohí ľudia majú mylnú predstavu
Džús, nektár alebo nápoj? Mnoho ľudí nevidí rozdiel a považuje tieto produkty za jeden a ten istý. Sú však...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Ovsené vločky čoraz častejšie kraľujú na našich stoloch - vyberáme si ich na raňajky, na jedlo v práci alebo...
TOP
Tradičný granadír (granadiersky pochod)
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Granadír presne taký, ako má byť! Minimum ingrediencií, rýchla príprava a vždy perfektný výsledok.