Pridať recept

Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti

Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa považujete za gastrodobrodruha alebo konzervatívneho klasika, náš test vám pomôže spoľahlivo odhaliť, či vaše predstavy zodpovedajú každodennej realite. Stačí odpovedať ÁNO/NIE na desať jednoduchých otázok:

  1. Keď otvoríte menu v reštaurácii, obyčajne poznáte všetky suroviny?
  2. Vyhľadávate jedlá, ktorých názov vám nič nehovorí, len preto, aby ste mohli spoznať ich chuť?
  3. Vedeli by ste hneď teraz opísať chuť kurkumy?
  4. Naštvete sa ,keď vám namiesto batátov prinesú obyčajné zemiaky?
  5. Dokážete rozoznať bulgur od kuskusu?
  6. V reštaurácii sa čašníka nikdy nezabudnete opýtať, akú konkrétnu ryžu použil v prílohe?
  7. Viete, kde by ste vo svojom obľúbenom obchode hľadali syr Halloumi?
  8. Keď jedlo v reštaurácii nemá aspoň tri exotické ingrediencie, zavrhnete ho so slovami „to si môžem dať aj doma?“
  9. Najradšej máš jedlá, ktoré majú dlhšie názvy a sú zložené z čo najväčšieho počtu ingrediencií?
  10. Ak si chceš dať chlieb so syrom, musí to byť minimálne croque monsieur?

 

Ak ste na väčšinu otázok odpovedali áno, pravdepodobne ste človek, ktorý miluje objavovanie nových chutí a neprejde deň, aby ste nemali na obed niečo, čo opäť obohatí váš gastrosvet. Ak boli vaše odpovede skôr záporné, možno by ste mali vstúpiť do pomysleného klubu klasikov, ktorí nedajú dopustiť na poctivé jedlá, ktorá poznajú už roky. Pre vás máme skvelý tip: populárny slovenský výrobca balených jedál Pierre Baguette, ktorý už vyše 20 rokov pečie a plní balené jedlo v Sládkovičove, práve predstavil svoju novinku Ringo, ktorá obsahuje čisto iba suroviny, ktorých chuť si viete predstaviť aj o polnoci. Ringo Vajce so slaninou, Ringo Šunka s horčicou alebo Ringo Tuniak s olivami nájdete v sieti Kaufland. Viac informácií nájdete na http://www.pierrebaguette.eu/ringo

PIERRE BAGUETTE SENDVIC
fotogaléria
PIERRE BAGUETTE SENDVIC
Zdroj: PIERRE BAGUETTE

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablkový koláč
Do cesta na jablkový koláč pridajte tri polievkové lyžice. Vyjde dokonale chrumkavé
Jablkový koláč sa nie nadarmo nazýva kráľovnou koláčov. Pravdepodobne neexistuje nikto, kto by ho nemal rád...
MILA Omakase x Torno Subito s Massimom Botturom a Bernardom Paladinim v Miami, 25 Feb 2024
Ktoré jedlo by si zaželal ako posledné? Jednoznačne toto od starej mamy, prezradil najvplyvnejší taliansky šéfkuchár - veľký bojovník proti plytvaniu jedlom
Jedna z najvplyvnejších postáv súčasnej svetovej gastronómie. Taliansky šéfkuchár Massimo Bottura však nie...
Rezance, ktorú chutia ako domáce? Áno, také vyrába dodávateľ z východného Slovenska pr článok
K nedeľnej polievke patria tradičné rezance: Kto ich vyrába?
Sú slovenské a chutia ako domáce. Niťovky, ktoré rodinná cestovináreň neďaleko Bardejova vyrába podľa...
Múku vložte do mrazničky. Tým sa vyrieši bežný problém
Múku vložte do mrazničky. Tým sa vyrieši bežný problém
Väčšina ľudí skladuje múku v papierovom obale, v ktorom ju kúpila, alebo ju nasype do pohára či plechovky...
To je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Toto je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Nedá sa poprieť, že bravčové mäso máme radi, čo dokazujú aj štatistiky nakupovania mäsa. Popri hydine...
10 fantastických a rýchlych receptov na jarné nátierky. Svieže, skvelé a jednoduché
10 fantastických a rýchlych receptov na jarné nátierky. Svieže, skvelé a jednoduché
Nátierky sú vždy ideálnym riešením raňajok či studenej večere. Tieto rýchle jarné recepty vás určite potešia.