Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti

Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa považujete za gastrodobrodruha alebo konzervatívneho klasika, náš test vám pomôže spoľahlivo odhaliť, či vaše predstavy zodpovedajú každodennej realite. Stačí odpovedať ÁNO/NIE na desať jednoduchých otázok:

  1. Keď otvoríte menu v reštaurácii, obyčajne poznáte všetky suroviny?
  2. Vyhľadávate jedlá, ktorých názov vám nič nehovorí, len preto, aby ste mohli spoznať ich chuť?
  3. Vedeli by ste hneď teraz opísať chuť kurkumy?
  4. Naštvete sa ,keď vám namiesto batátov prinesú obyčajné zemiaky?
  5. Dokážete rozoznať bulgur od kuskusu?
  6. V reštaurácii sa čašníka nikdy nezabudnete opýtať, akú konkrétnu ryžu použil v prílohe?
  7. Viete, kde by ste vo svojom obľúbenom obchode hľadali syr Halloumi?
  8. Keď jedlo v reštaurácii nemá aspoň tri exotické ingrediencie, zavrhnete ho so slovami „to si môžem dať aj doma?“
  9. Najradšej máš jedlá, ktoré majú dlhšie názvy a sú zložené z čo najväčšieho počtu ingrediencií?
  10. Ak si chceš dať chlieb so syrom, musí to byť minimálne croque monsieur?

 

Ak ste na väčšinu otázok odpovedali áno, pravdepodobne ste človek, ktorý miluje objavovanie nových chutí a neprejde deň, aby ste nemali na obed niečo, čo opäť obohatí váš gastrosvet. Ak boli vaše odpovede skôr záporné, možno by ste mali vstúpiť do pomysleného klubu klasikov, ktorí nedajú dopustiť na poctivé jedlá, ktorá poznajú už roky. Pre vás máme skvelý tip: populárny slovenský výrobca balených jedál Pierre Baguette, ktorý už vyše 20 rokov pečie a plní balené jedlo v Sládkovičove, práve predstavil svoju novinku Ringo, ktorá obsahuje čisto iba suroviny, ktorých chuť si viete predstaviť aj o polnoci. Ringo Vajce so slaninou, Ringo Šunka s horčicou alebo Ringo Tuniak s olivami nájdete v sieti Kaufland. Viac informácií nájdete na http://www.pierrebaguette.eu/ringo

PIERRE BAGUETTE
PIERRE BAGUETTE SENDVIC
Zdroj: PIERRE BAGUETTE

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoládové fondue
S fondue za jedným stolom!
Už vám chýbajú letné pikniky s priateľmi v parku alebo grilovačky na záhrade Vášho domu? Užiť si dobré jedlo...
Vianočné darčeky
Veľká vianočná súťaž o fantastické ceny
Vyhrajte 100 € na vianočný nákup a ďalšie zaujímavé ceny s dobruchut.sk!
Medovníky
Video: Ako na medovníky?
Základné suroviny, pomery a tipy, s ktorými sa medovníčky vždy vydaria.
medovníky
Tipy a triky ako upiecť tie najlepšie medovníky
S týmito radami sa z vás razom stanú skúsení medovnikári.
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.