Pridať recept

Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti

Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa považujete za gastrodobrodruha alebo konzervatívneho klasika, náš test vám pomôže spoľahlivo odhaliť, či vaše predstavy zodpovedajú každodennej realite. Stačí odpovedať ÁNO/NIE na desať jednoduchých otázok:

  1. Keď otvoríte menu v reštaurácii, obyčajne poznáte všetky suroviny?
  2. Vyhľadávate jedlá, ktorých názov vám nič nehovorí, len preto, aby ste mohli spoznať ich chuť?
  3. Vedeli by ste hneď teraz opísať chuť kurkumy?
  4. Naštvete sa ,keď vám namiesto batátov prinesú obyčajné zemiaky?
  5. Dokážete rozoznať bulgur od kuskusu?
  6. V reštaurácii sa čašníka nikdy nezabudnete opýtať, akú konkrétnu ryžu použil v prílohe?
  7. Viete, kde by ste vo svojom obľúbenom obchode hľadali syr Halloumi?
  8. Keď jedlo v reštaurácii nemá aspoň tri exotické ingrediencie, zavrhnete ho so slovami „to si môžem dať aj doma?“
  9. Najradšej máš jedlá, ktoré majú dlhšie názvy a sú zložené z čo najväčšieho počtu ingrediencií?
  10. Ak si chceš dať chlieb so syrom, musí to byť minimálne croque monsieur?

 

Ak ste na väčšinu otázok odpovedali áno, pravdepodobne ste človek, ktorý miluje objavovanie nových chutí a neprejde deň, aby ste nemali na obed niečo, čo opäť obohatí váš gastrosvet. Ak boli vaše odpovede skôr záporné, možno by ste mali vstúpiť do pomysleného klubu klasikov, ktorí nedajú dopustiť na poctivé jedlá, ktorá poznajú už roky. Pre vás máme skvelý tip: populárny slovenský výrobca balených jedál Pierre Baguette, ktorý už vyše 20 rokov pečie a plní balené jedlo v Sládkovičove, práve predstavil svoju novinku Ringo, ktorá obsahuje čisto iba suroviny, ktorých chuť si viete predstaviť aj o polnoci. Ringo Vajce so slaninou, Ringo Šunka s horčicou alebo Ringo Tuniak s olivami nájdete v sieti Kaufland. Viac informácií nájdete na http://www.pierrebaguette.eu/ringo

PIERRE BAGUETTE SENDVIC
fotogaléria
PIERRE BAGUETTE SENDVIC
Zdroj: PIERRE BAGUETTE

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Držíte diétu alebo by ste chceli schudnúť? Pozvite si na tanier jednoduchý cottage cheese. Tento mliečny...
Púpavový sirup - ako ho pripraviť?
Púpavový sirup - ako ho pripraviť?
Púpava môže pomôcť zmierniť zápal, podporiť funkciu pečene, pôsobiť proti rakovine alebo pomáhať...