Pridať recept

Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak

Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!

Ryža, bylinky a zelenina

Tieto tri suroviny vám postačia ako základ pre skvelý gurmánsky zážitok. Pôvodne taliansky recept sa postupne udomácnil či vyvinul ešte z pôvodnejšieho ryžového jedla v každom kúte sveta. Vďaka svojej univerzálnosti a jednoduchosti je tradičné rizoto jeden z najrozmanitejších pokrmov.

 

I keď našinec si s rizotom rád spája kuracie mäsko a mrazenú zeleninu (najčastejšie hrášok a mrkvu), my sa v nasledujúcich receptoch pokúsime vynechať tú prvú surovinu a tú druhú využiť v oveľa rozmanitejšom prevedení. Presvedčte sa, že rizoto môže zasýtiť a chutiť priamo božsky aj bez mäska.

Sladko aromatické rizoto: o fantastickú vôňu sa postarajú klinčeky, badián a rímsky kmín. Sýtosť zabezpečia huby a fazuľa.

Osviežujúce rizoto: ryžu udusenú na masle a mrkve ku koncu varu doplní fantastická omáčka zo smotany, citrónu a parmezánu.

Nápadité paradajkové rizoto: arašidy, mrkva, čerstvé i pasírované paradajky dajú základ skutočne výbornému zeleninovému jedlu. Mňam!

Pražené rizoto: tento recepty skôr pripomína ázijskú praženú ryžu. Ale keďže je to skutočná delikatesa, chceli sme ho mať na našom zozname:

Sýte rizoto s rezancami z omelety. Mňam! 

Letné rizoto: hlávkový šalát ako posledná ingrediencia do horúceho zeleninového rizota. Dodá farbu a sviežu chuť!

Rýchle rizoto z mrazenej zeleniny: ešte jedno paradajkové rizoto, ktoré perfektne dopĺňa mrazená zelenina z aktuálnych zásob. Napríklad hrášok a kukurica

Cuketové rizoto: jemne pikantné rizoto s kockami opečenej cukety a arašidmi. Mňam!

V krátkom videu vám predstavíme 6 u nás najrozšírenejších druhov ryže:

Napísané: 24.08.2021
Zdroj foto: dobruchut.sk
Zdroj text: dobruchut.sk

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
10+ receptov na bezmäsité pôstne jedlá (piaty pôstny týždeň)
10+ receptov na bezmäsité pôstne jedlá (piaty pôstny týždeň)
Piaty týždeň pôstu začína a my máme pre vás opäť skvelý výber receptov, ktoré budú chutiť celej rodine...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...