Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Výborný slivkový lekvár 5x inak

Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.

Trpezlivosť lekvár prináša

Trpezlivosť pri príprave lekváru spočíva najmä v pomalom varení alebo pečení ovocia, ale vo veľkej miere aj vo vyčkávaní na tú správnu zrelosť a sladkosť sliviek. Čím zrelšie ovocie tým menšie množstvo pridaného cukru. I keď cukor je dobrý konzervant u lekváru, ktorého podstata spočíva v odparení vody z ovocia je táto vlastnosť cukru nepodstatná a sladí sa najmä kvôli chuti.

Nech už pripravujete lekvár len čisto zo sliviek alebo pridávate cukor, rum, ocot či čokoládu vždy bude symbolom sladkej slovenskej kuchyne. Buchty, knedličky, pirohy či chrumkavý chlebík s lekvárom sú plné nostalgie a sladkých spomienok na detstvo.

Preto sme aj túto slivkovú sezónu vypichli ďalšie vaše recepty na túto klasickú zaváranú pochúťku.  

Gelfix používam rada, lebo lekvár je uvarený rýchlo. Slivky sú dosť sladké, preto...

Diskusia (1 príspevok) Pridať príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
pola59
28.8.2018 21:14 | |
+4 -3
ja varim tak, respektive urychlim proces tym, ze vypucene slivky najprv pomelem na mlynceku na maso. slivkovy lekvar je dobry vtedy, ked vareska v nom ostane stat, alebo ked od kotlika sa odlepje . varim vonku v kotliku a to s tvrdym drevom a podla receptury starej mamy.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?