Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klasické zákusky v nepečených verziách

5 dezertov, na ktoré rúru zapínať nemusíte.

Ide to aj bez pečenia

Päť dezertov, ktoré možno poznáte v pečenej forme, minimálne v prípade korpusov, si dnes predstavíme v ich menej náročnej – nepečenej verzii.

Pláty z lístkového cesta či medového cesta, ktoré nájdete na klasickom krémeši hravo nahradia obľúbené sušienky Slovákov. Navyše okraje keksíkov na povrchu vám presne napovedia kadiaľ krájať jednotlivé kocky.

Keď na striedačku navrstvíte cesto z kokosu a salka s krémom z čokoládového pudingu, dostanete takéto krásne kontrastné rezy. Bez pečenia!

Ďalšia skladačka je ešte o stupeň jednoduchšia. Vrstvy z cesta totiž nahradia tmavé (kakaové) a bledé (vanilkové) sušienky. Ako bonus zavŕšime túto hru farieb vrstvou kyslej smotany a strúhanej čokolády. Efektné, chutné a detsky jednoduché.

Puding má skutočne všestranné využitie a tak robievame doma aj tento koláčik

Keď spojíte krémovosť pudingu, sviežosť jogurtu a jemnosť smotany do dezertovej plnky, určite sa dopracujete k famóznemu výsledku. Keď to urobíte dva razy (v iných farbách), pridáte banán a detské piškóty a všetko navrstvíte do formy na srnčí chrbát, ste na ceste k dokonalému chladenému dezertu.  

Áno, v tomto prípade už ide o dezert, ktorý v sebe má pečený komponent. Ale keď ho kúpime, ide stále o nepečený dezert. Medové pláty prepojené krémom z karamelizovaného salka a karamelového pudingu – delikatesa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?