Klasické zákusky v nepečených verziách
Ide to aj bez pečenia
Päť dezertov, ktoré možno poznáte v pečenej forme, minimálne v prípade korpusov, si dnes predstavíme v ich menej náročnej – nepečenej verzii.
Pláty z lístkového cesta či medového cesta, ktoré nájdete na klasickom krémeši hravo nahradia obľúbené sušienky Slovákov. Navyše okraje keksíkov na povrchu vám presne napovedia kadiaľ krájať jednotlivé kocky.
Keď na striedačku navrstvíte cesto z kokosu a salka s krémom z čokoládového pudingu, dostanete takéto krásne kontrastné rezy. Bez pečenia!
Ďalšia skladačka je ešte o stupeň jednoduchšia. Vrstvy z cesta totiž nahradia tmavé (kakaové) a bledé (vanilkové) sušienky. Ako bonus zavŕšime túto hru farieb vrstvou kyslej smotany a strúhanej čokolády. Efektné, chutné a detsky jednoduché.
Puding má skutočne všestranné využitie a tak robievame doma aj tento koláčik:
Keď spojíte krémovosť pudingu, sviežosť jogurtu a jemnosť smotany do dezertovej plnky, určite sa dopracujete k famóznemu výsledku. Keď to urobíte dva razy (v iných farbách), pridáte banán a detské piškóty a všetko navrstvíte do formy na srnčí chrbát, ste na ceste k dokonalému chladenému dezertu.
Rýchla maškrta s piškótami, banánom a dvoma krémovými plnkami.
Áno, v tomto prípade už ide o dezert, ktorý v sebe má pečený komponent. Ale keď ho kúpime, ide stále o nepečený dezert. Medové pláty prepojené krémom z karamelizovaného salka a karamelového pudingu – delikatesa!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.